Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Πιέτρο Γκράσο, πρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας

17 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με 137 θετικές ψήφους ο Πιέτρο Γκράσο, ο πρώην Εθνικός Εισαγγελέας κατά της μαφίας, εξελέγη σήμερα πρόεδρος της ιταλικής γερουσίας.

Ο Γκράσσο είχε εκλεγεί γερουσιαστής με την κεντροαριστερή συμμαχία του Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Είναι 67 ετών, γεννήθηκε στην Σικελία και μπήκε στο δικαστικό σώμα το 1969.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 ασχολήθηκε με έρευνες κατά της μαφίας, και το 1984 ήταν ένας από τους δικαστικούς της πρώτης μεγάλης δίκης κατά της Κόζα Νόστρα. Έχει χρηματίσει σύμβουλος του ιταλικού υπουργείου δικαιοσύνης και αναπληρωτής αρχιεισαγγελέας στην Φλωρεντία και στο Παλέρμο της Σικελίας.

Από το 1999 μέχρι το 2005 εργάσθηκε ως αρχιεισαγγελέας της Σικελίας, συλλαμβάνοντας δεκατρείς εκ των τριάντα πιο επικίνδυνων, καταζητούμενων μαφιόζων.

Το 2005 ανέλαβε Εθνικός Εισαγγελέας κατά της μαφίας και το 2006 βοήθησε καθοριστικά στη σύλληψη του αρχηγού της σιτσιλιάνικης μαφίας, Μπερνάρντο Προβεντσάνο.

Πριν την πολιτική του στράτευση με την κεντροαριστερά είχε λάβει πολλούς επαίνους και από την κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

Νωρίτερα, πρόεδρος της Βουλής είχε εκλεγεί η Λάουρα Μπολντρίνι,που αποτελεί την τρίτη γυναίκα που ανέρχεται στο συγκεκριμένο αξίωμα στην ιστορική πολιτική ιστορία.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΜΠΕ

This entry was posted on Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2013 at 16:47 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply