Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ντοπέ έξι παγκόσμιοι πρωταθλητές στους Αγώνες του 2005 στο Ελσίνκι

9 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στην τσιμπίδα της IAAF έπεσαν πέντε αθλητές που είχαν κερδίσει μετάλλιο
Ντοπέ έξι παγκόσμιοι πρωταθλητές στους Αγώνες του 2005 στο Ελσίνκι

Έξι ακόμη μεγάλα ονόματα του στίβου έπεσαν στην «τσιμπίδα» της IAAF και οι πέντε από αυτούς χάνουν τα μετάλλια (τρία χρυσά, δύο ασημένια) τα οποία κατέκτησαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2005 στο Ελσίνκι για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ μετά από επανεξέταση των δειγμάτων τους.

Εξ αυτών, δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές από τη Λευκορωσία, η Ναζντέγια Οσταπτσουκ στη σφαιροβολία και ο Ιβάν Τσικάν στη σφυροβολία, αλλά και ο συμπατριώτης τους Βαντίμ Ντεβιατόφσκι με ασημένιο μετάλλιο στη σφύρα στην ίδια διοργάνωση.

Στις γυναίκες ντοπέ αποκαλύφθηκε ότι ήταν, η Ρωσίδα Όλγα Κουζένκοβα (χρυσό στη σφυροβολία) και η συμπατριώτισσά της Τατιάνα Κότοβα (δεύτερη στο μήκος).

Ο έκτος αθλητής που το δείγμα του διαπιστώθηκε θετικό μετά την επανεξέταση είναι ο Λευκορώσος σφαιροβόλος Αντρέι Μίχνεβιτς, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003, που στο Ελσίνκι όμως έμεινε εκτός βάθρου (έκτος).

Η IAAF ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την πειθαρχική διαδικασία κατά των αθλητών, αλλά δεν ανέφερε τις απαγορευμένες ουσίες που χρησιμοποίησαν.

ΔΟΛ

This entry was posted on Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2013 at 19:25 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΣΤΙΒΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply