Με αφορμή το περιστατικό της 22ης Ιανουαρίου 2013, με πολλαπλή σύγκρουση οχημάτων (καραμπόλα) στη χ.θ.285 της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας, η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» επισημαίνει πως κατά το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 08:17, το προσωπικό Λειτουργίας και Συντήρησης της Οδού μετέβη εντός 5 λεπτών στον τόπο του συμβάντος (στις 08:22) και διέκοψε άμεσα την επερχόμενη κυκλοφορία, ώστε να μην προσεγγίσουν άλλα οχήματα την περιοχή της σύγκρουσης εντός της πυκνής ομίχλης, αποτρέποντας έτσι την περαιτέρω εξέλιξη και κλιμάκωση των συμβάντων.

Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού) η Οδός καθαρίστηκε ταχύτατα και δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 14:00 της ίδιας ημέρας.

Επιπλέον , η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς που κινούνται στους αυτοκινητόδρομους, ότι σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας, βροχής, ομίχλης, χιονιού και παγετού επιβάλλεται να ρυθμίζουν την ταχύτητα του οχήματός τους αναλόγως των επικρατουσών συνθηκών και να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.

 

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.