Συγκλονίζει η ιστορία δύο δίδυμων βρεφών που έφτασαν στους Γιατρούς του Κόσμου, αφού εγκαταλείφθηκαν από την Αφγανή -σύμφωνα με μαρτυρίες- μητέρα τους και άλλαξαν αρκετά χέρια.

Πρόκειται για δύο κοριτσάκια 5 μηνών περίπου, τα οποία για το ελληνικό κράτος δεν υφίστανται καν, αφού δεν είναι δηλωμένα πουθενά.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο πρόεδρος Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης έκανε λόγο για “παιδιά-φαντάσματα”, φαινόμενο που έχει λάβει διαστάσεις.

Τα μωρά παρέδωσε την περασμένη Παρασκευή μια κυρία στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου και μεταφέρθηκαν χθες στο Παίδων Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η μητέρα των παιδιών έφυγε πριν από ένα μήνα, άφησε τα παιδιά στην αδελφή της, εκείνη σε μια άλλη γυναίκα και τελικά κατέληξαν στην κυρία που τα παρέδωσε στους Γιατρούς του Κόσμου, η οποία τα φρόντισε αλλά δήλωσε αδυναμία να τα μεγαλώσει.

“Δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι τι θα είχε συμβεί εάν αυτά τα παιδιά δεν είχαν βρεθεί σε χέρια καλών ανθρώπων” δήλωσε στο MEGA ο κ. Κανάκης.

Ο ίδιος είπε πως υπάρχουν πολλά τέτοια παιδιά έξω και έχουν ξανάρθει στους Γιατρούς του Κόσμου, είναι όμως μεγαλύτερης ηλικίας.

“Είναι πρώτη φορά που μας έρχονται τόσο μωρά” ανέφερε. “Πρέπει να είναι 5 μηνών. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Κατά δηλώσεις ξέρουμε ότι είναι από το Αφγανιστάν, ψάχνουμε κι εμείς να βρούμε τους φυσικούς γονείς και να καταλάβουμε τι έχει γίνει” σημείωσε ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου.

Όπως δήλωσε, μόλις η Οργάνωση παρέλαβε τα παιδιά, κινητοποίησε αμέσως τον μηχανισμό που έπρεπε, μέσω της Εισαγγελίας Ανηλίκων, για να έρθουν τα μωρά κατ’ αρχήν στο Παίδων και από εκεί στο ίδρυμα Μητέρα.

“Πολλοί άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και είναι συγκινητική η προσφορά που έχει υπάρξει, αλλά εμείς δεν είμαστε κέντρο υιοθεσιών” είπε ο κ. Κανάκης.

Μέσα από την εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου τόνισε πως πρέπει να ανοίξει η συζήτηση στη χώρα μας σχετικά με το θέμα της αναδοχής και της υιοθεσίας, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες στην Ελλάδα, ενώ τα εγκαταλελειμμένα παιδιά ολοένα και αυξάνονται, το ίδιο και οι μητέρες που δεν έχουν να δώσουν ούτε ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά τους.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.