Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερώτηση στη Βουλή: “Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στην Δεσκάτη” ;…

16 Ιανουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ερώτηση κατατέθηκε την Τετάρτη (16/1)  στην Βουλή,  για το κέντρο μεταναστών στην Δεσκάτη και την υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:  Πάρις Κουκουλόπουλος Βουλευτής Κοζάνης, και Κώστας  Τριαντάφυλλος Βουλευτής Χίου Υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Δημοσίας Τάξης:

ΘΕΜΑ: Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών Δήμου Δεσκάτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης Γρεβενών σε έκτακτη συνεδρίαση στις 2-4-2012 τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας Κέντρου Κράτησης μεταναστών στην περιοχή. Από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης στην περιοχή.

Με αυτό ως δεδομένο τεχνικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ επισκέφτηκαν την περιοχή και ζητήθηκε από τον Δήμο να υποδείξει τους χώρους προς παραχώρηση για τη δημιουργία του Κέντρου. Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή Μαυροδενδρίου στο νομό Κοζάνης έχει προκληθεί αναστάτωση και αντιδράσεις των κατοίκων για την πιθανή εγκατάσταση κέντρου κράτησης στην περιοχή τους.

Εφόσον στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει η διαπιστωμένη αποδοχή της ανάγκης δημιουργίας κέντρου κράτησης στην Δεσκάτη και αφού ο Δήμος, οι φορείς και οι πολίτες εμπράκτως και αποδεδειγμένα ζητούν την εγκατάσταση του κέντρου στην περιοχή, προκαλούνται ερωτηματικά για την κωλυσιεργεία και τις φήμες για αλλαγή της απόφασης αρχικής χωροθέτησης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στην Δεσκάτη;

2)Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμας δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης στη Δεσκάτη;

16 Ιανουαρίου 2013

Οι ερωτώντες βουλευτές

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

Πάρις Κουκουλόπουλος

Star-Fm.gr: Σύμφωνα με πληροφορίες μας , ενημερώση για την υποβολή της συγκεκριμένης ερώτηση, ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Δημοσίας Τάξης Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος, είχε από τον κουμπάρο του, πολιτευτή Γρεβενών, Λάμπρο Παλάντζα.

This entry was posted on Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, 2013 at 22:44 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply