Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπό απόλυση οι 500 «αποσπασμένοι» της Αγροτικής στο ΙΚΑ

4 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ένα βήμα πριν από την απόλυση βρίσκονται 500 εργαζόμενοι που δουλεύουν σήμερα στο ΙΚΑ και οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στον οργανισμό από την Aγροτική Τράπεζα όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησής της.

Ο υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι το κράτος δεν μπορεί να νομοθετήσει κόντρα στην δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και η οποία έκρινε αντισυνταγματική την μετάταξη των υπαλλήλων από την Aγροτική Tράπεζα στο ΙΚΑ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες ο κ.Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση είχε τονίσει πως η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην υπάρξει θέμα απόλυσης των εργαζομένων και ότι αν αυτοί απολύονταν αυτό θα προκαλούσε τεράστιο πλήγμα στο ΙΚΑ.

Πάντως ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας σε δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί πως η τελευταία λύση για το ΙΚΑ είναι να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

www.iefimerida.gr

This entry was posted on Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, 2012 at 09:55 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply