Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλλαγές στις διοικήσεις των ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ

21 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://2.bp.blogspot.com/-gn2R98pTWoE/UKz-i84-_SI/AAAAAAAABXg/7bWseOHDe84/s1600/oasa.jpgΤο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε τηνν τοποθέτηση νέων διοικήσεων στους εποπτευόμενους οργανισμούς και επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών του υπουργείου.

Οι νέοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι είναι οι εξής:

Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ)

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ του ΟΑΣΑ αναλαμβάνει ο κ. Αλέξανδρος Δελούκας. Σπόυδασε πολιτικός μηχανικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και είναι ειδικευμένος στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό και την οικονομική των μεταφορών. Από το 1989 έως το 1991 απασχολήθηκε ως συγκοινωνιολόγος-μηχανικός σε εταιρία της Ζυρίχης και από το 1991 έως το 1994 ως σύμβουλος-συγκοινωνιολόγος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Βέρνης. Από το 1994 έως το 1999 ήταν υπεύθυνος του τμήματος Συγκοινωνιακού Μοντέλου και Βάσης Δεδομένων της Αττικό Μετρό και από το 1999 έως το 2003 διετέλεσε Προϊστάμενος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Αττικό Μετρό. Από το 2003 έως το 2005 υπήρξε Προϊστάμενος Νέων Πηγών Χρηματοδότησης της εταιρίας και από το 2005 Προϊστάμενος Ελέγχου και Παρακολούθησης Λειτουργίας. Αυτή την περίοδο είναι Προϊστάμενος Έρευνας και Τεχνολογίας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ)

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αναλαμβάνει ο κ. Νικόλαος Παπαθανάσης.

Είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και την αεροναυπηγική. Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοϊα, από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ). Επίσης εργάσθηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας.

Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ)

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Οικονόμου. Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακος φοιτητής στο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στο τμήμα διασφάλισης ποιότητας. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Καταναλωτή και εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης την περίοδο 2006-2009. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικες εταιρείες, ενώ απο το 2009 δραστηριοποιείται στην αγορά τροφίμων.

Διετέλεσε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ysterografa.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, 2012 at 20:22 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply