Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστροφή στη φύση για πρώην υπουργούς και βουλευτές

11 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πήραν τα βουνά και τα χωράφια

http://www.newsbeast.gr/files/temp/49CAA7971490A98A17ADC8FCE4438B88.jpgΤο σύνθημα «επιστροφή στη φύση» έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια αρκετοί πρώην βουλευτές και υπουργοί, οι οποίοι, μακριά πλέον από τα βάρη της πολιτικής, επενδύουν σε γεωργικές και αγροτικές δραστηριότητες, αλλά και σε πρωτότυπες καλλιέργειες, δείχνοντας πως ο δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με επίκεντρο την αξιοποίηση της ελληνικής γης.

Θεόδωρος Κασσίμης

Μεταξύ αυτών ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης, που ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή σαλιγκαριών στην Αρκαδία.

«Η ιδέα ήταν της γυναίκας μου» λέει στα Παραπολιτικά και αναφέρει ότι οι πρώτες έρευνές του έγιναν μέσω ίντερνετ. Από εκεί βρήκε έναν άνθρωπο να του μεταφέρει την τεχνογνωσία. Έτσι, πριν από λίγο καιρό άρχισε την παραγωγική διαδικασία στα εκτροφεία που κατασκεύασε στη Νεστάνη. Στόχος του είναι να εξάγει σαλιγκάρια στο εξωτερικό και κυρίως στην Ευρώπη.

Γιάννης Βαρβιτσιώτης

Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης από το 2009, οπότε και γράφτηκε η τελευταία σελίδα του ενεργού πολιτικού του βίου, έχει αφοσιωθεί στο κτήμα που διαθέτει στην περιοχή του Μυστρά.

«Η γη με γοητεύει. Έτσι στα διαλείμματα από τη συγγραφή του νέου μου βιβλίου γίνομαι κανονικός αγρότης. Καβαλάω το τρακτέρ, οργώνω, μαζεύω τις ελιές και τα πορτοκάλια. Γενικά καταπιάνομαι με όλων των ειδών τις γεωργικές ασχολίες», δηλώνει στην εφημερίδα.

Βαγγέλης Αργύρης

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης αποχώρησε από την πολιτική λίγο πριν τις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Έχοντας στην «πλάτη» του 20 χρόνια στα κοινοβουλευτικά έδρανα, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την παραγωγή νωπού κοτόπουλου και αυγών.

Ροβέρτος ΣπυρόπουλοςΌταν ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θέλει να χαλαρώσει από τη διαχείριση των ζητημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, έχει την καλύτερη λύση. Ταξιδεύει στην Αρκαδία και ασχολείται με την παραγωγή κρασιού και φέτας.

Εκεί, έχει δημιουργήσει μαζί με τα αδέλφια του, από το 1992 αμπελώνες και οινοποιία, παράγοντας υψηλής ποιότητας κρασιά, αλλά και ένα σύγχρονο τυροκομείο, όπου παράγεται βιολογική φέτα.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, 2012 at 23:44 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply