«Πόλεμος» μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρου Καράογλου έχει ξεσπάσει, με επίκεντρο τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, κυρίως όμως για την αισθητική του δρώμενου της αναπαράστασης της εισόδου του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλονίκη το 1912, που διοργάνωσε το υπουργείο.

Ο δήμαρχος είχε εκφράσει το προηγούμενο διάστημα τη διαφωνία του με την τελετή αναπαράστασης, κάτι που επανέλαβε στη χθεσινή πρωινή εκπομπή του Mega, χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση «χουντικής αισθητικής» και «καρακιτσαριό» και δηλώνοντας ότι δεν ζητήθηκε η άποψή του για τη διοργάνωσή της.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση, παραθέτοντας την αλληλογραφία του με τον Γιάννη Μπουτάρη, από την οποία προκύπτει – σύμφωνα με τον ίδιο – ότι ο δήμαρχος διευκόλυνε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ακολούθησε ανακοίνωση Μπουτάρη, που υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν και επανάλαβε ότι οι εκδηλώσεις «θύμισαν τις γνωστές εκδηλώσεις με φορεσιές εποχής που διοργανώνονταν επί χούντας», καθώς και ότι το υπουργείο θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση «υποταγμένη» σε αυτό, το οποίο «στην πραγματικότητα κανέναν ρόλο δεν έχει να διαδραματίσει, όπως δεν είχε ούτε και στο παρελθόν, εκτός από τη διοργάνωση εκδηλώσεων».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.