Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φόρος 45% στις κρυφές καταθέσεις του εξωτερικού

27 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Έρχονται ειδοποιητήρια για 15.000 φορολογουμένους

http://www.newsbeast.gr/files/temp/3B36A9B3A74285813FEBCF6C582DBE6F.jpg
Στην τελική ευθεία μπαίνει η αποστολή των ειδοποιητηρίων σε 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων με αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν και τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό τη τελευταία διετία, και απειλούνται τώρα με φόρο 45%.

Όπως αναφέρουν και «τα Νέα» όσοι εντοπίστηκαν από την Εφορία να έχουν στείλει «κρυφά» χρήματα στο εξωτερικό θα κληθούν να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσπραξη φόρων και προστίμων επί αδήλωτων εισοδημάτων.

Τα ειδοποιητήρια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, παρότι εδώ και ένα μήνα οι διασταυρώσεις έχουν υποδείξει τους πιθανούς φοροφυγάδες.

Το ζήτημα έχει μπλοκάρει στις λεπτομέρειες αφού στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει μία διχογνωμία: αν θα πρέπει να αναγράφονται τα ευρήματα των διασταυρώσεων ή αν είναι ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης, χωρίς να τους αποκαλύπτεται τι έχει βρεθεί εις βάρος τους, με την προσδοκία να αποκαλύψουν τελικά ακόμη μεγαλύτερα κρυμμένα εισοδήματα.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και διασταυρωθεί αν τα ποσά που έκαναν «φτερά» φορολογηθούν με συντελεστή 45%, το υπουργείο Οικονομικών θα εισπράξει 2,250 δισ. ευρώ.

This entry was posted on Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2012 at 13:06 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply