Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης

22 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε το απόγευμα με δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχαλογιαννάκης.

Με επιστολή που έστειλε, όπως δήλωσε, στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, ζητεί να μην ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και σημειώνει ότι παραμένει στο ελληνικό κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Εξηγεί ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δύναμη της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ: «συνεκτιμώντας τον μη σεβασμό στο πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκα συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ, τον μη σεβασμό στην Προγραμματική Συμφωνία που ψήφισα και επειδή θεωρώ ότι δεν εισακούσθηκα μέχρι τώρα στις τεράστιες προσπάθειες που έκανα για τα ηθικά εθνικά ισοδύναμα, ότι τα δύο ενοχικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν σεβάστηκαν τις κόκκινες γραμμές, τα ισοδύναμα και τη ρήτρα της ΔΗΜΑΡ, ότι υπάρχει ελλιπής διαπραγμάτευση στο εξωτερικό για τα δίκαια αιτήματά μας, ότι δεν έγινε η κατάλληλη διαπραγμάτευση της ΔΗΜΑΡ, έστω και με εκβιασμό, για να πιέσει ώστε να εισακουσθούν οι προτάσεις της, ότι τυχόν μελλοντικοί συμβιβασμοί αλλοιώνουν και λυγίζουν τη δυνατότητα του βουλευτή με αποτέλεσμα να χάνει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης, το οποίο είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Η ΚΟ του κόμματος απαριθμεί πλέον 18 μέλη.

This entry was posted on Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, 2012 at 22:05 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply