Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς βάφτισαν το παλάτι… βιοτεχνία για πιο φθηνό ρεύμα και χαμηλό χαράτσι

14 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η βίλα των 4.500 τ.μ. χρεώνεται σαν εμπορικό ακίνητο

http://img.protothema.gr/B0C3E2305E01154AF863C0D32796E35C.jpgΜάλιστα ο ίδιος καταγγέλλει ότι οι περιπτώσεις πολύ γνωστών ονομάτων καλύπτονται συστηματικά, δηλώνοντας ότι «αν δεν με έβγαζαν έξω από την κατάληψη, θα έβρισκα περισσότερα στοιχεία και ονόματα».

Σύμφωνα με τον φάκελο που κατέθεσε ο κ. Φωτόπουλος στον εισαγγελέα, οι πλούσιοι της χώρας γλιτώνουν τρελά λεφτά από το χαράτσι της ΔΕΗ λόγω ρύθμισης που πέρασε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και πολυτελή σπίτια στην Ελλάδα αναμφίβολα είναι αυτό του ζεύγους Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Παλαιό Ψυχικό. Στο σπίτι της οδού Δρυάδων, που σφύζει από χλιδή, έχουν δοθεί κοσμικά πάρτι, έχουν φιλοξενηθεί πολιτικοί και διασημότητες και προφανώς αποτελεί σημείο αναφοράς του πλούτου που μπορεί να συγκεντρώσει σε ένα οίκημα μια ελίτ. Και φυσικά, αποτελεί τον ορισμό του κλισέ «η ζωή που δεν έζησα» για όλους τους κοινούς θνητούς…

Από όλους όσοι, λοιπόν, έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο παλάτι του Παλαιού Ψυχικού -συμπεριλαμβανομένων φυσικά και εκείνων που ήταν παρόντες στο περίφημο εκείνο πάρτι και θαύμαζαν τα πυροτεχνήματα μέχρι που αυτά έκαψαν το αλσύλλιο της Φιλοθέης- μάλλον κανείς δεν πρέπει να αντιλήφθηκε ότι εκεί θα μπορούσε να… αγοράσει προϊόντα τα οποία πουλά ένα πολυκατάστημα! Ή ότι θα είχε τη δυνατότητα να νοικιάσει ένα γραφείο για τη δουλειά του! Ή ακόμα ότι εκεί θα αναζητούσε -για την κακιά ώρα- την περίθαλψη και τη φροντίδα μιας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας…

Κι όμως, με βάση το τιμολόγιο ρεύματος που πληρώνει το ζεύγος Αγγελόπουλου στη ΔΕΗ, η οικία της οδού Δρυάδων έχει κάποια από αυτές τις ιδιότητες!

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του κ. Φωτόπουλου, το υπερπολυτελές οίκημα παίρνει εμπορικό τιμολόγιο ρεύματος Β1 στη μέση τάση, και όχι κάποια κατηγορία οικιακού ρεύματος. Δηλαδή η Γιάννα και ο Θεόδωρος χρησιμοποιούν ρεύμα που κανονικά χορηγείται σε πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία και άλλους καταναλωτές ανάλογων χρήσεων.

Τι σημαίνει αυτό; «Πολύ απλά ότι η ΔΕΗ χάνει ένα σωρό χρήματα συγκριτικά με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού με ανάλογες καταναλώσεις», τονίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια μέση οικογένεια καταναλώνει 1.700 κιλοβατώρες το τετράμηνο, ενώ, σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ, το παλάτι του Παλαιού Ψυχικού ξεπερνά τις 50.000 κιλοβατώρες τον μήνα!

Για να γίνει αντιληπτή λοιπόν αυτή η διαφορά, πρέπει να τονίσουμε ότι στο οικιακό τιμολόγιο οι χρεώσεις της ενέργειας για το ρεύμα που καίμε κυμαίνονται περίπου από 0,06 έως 0,09 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με ανώτερη τιμή τις 2.000 κιλοβατώρες και άνω. Το ρεύμα όμως που πληρώνει το ζεύγος Αγγελόπουλου χρεώνεται από 0,05 έως 0,06 λεπτά. Μιλάμε, λοιπόν, για απώλειες που φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ ανά τετράμηνο για τη ΔΕΗ. Και αυτό χωρίς να υπολογιστούν τα επιπλέον οφέλη από τις χρεώσεις ισχύος που μπορεί να υπολογιστούν τεχνικά…

Σωτήρης Χιωτάκης, Δήμητρα Αιγινίτη

This entry was posted on Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, 2012 at 23:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply