Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξανακυκλοφορούν τα Mini Bus στην Κοζάνη

10 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

Μετά την καλοκαιρινή διακοπή ξανακυκλοφορούν τα Mini Bus στην Κοζάνη, καθώς δήμος και ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα σύμβαση.

Το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης ενέκρινε τη σύμβαση που παρουσίασε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καραπάτσιος, σύμφωνα με την οποία τα mini bus αναλαμβάνουν και πάλι το μεταφορικό έργο του επιβατικού κοινού εντός πόλης από 15 Οκτωβρίου. Ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ Δήμου και ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών, επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την καθιέρωση ευέλικτων και εξυπηρετικών δρομολογίων.

Στη βάση αυτή αξιολογήθηκαν όλα τα δρομολόγια με βάση την πληρότητα και τη βιωσιμότητά τους και ανασχεδιάστηκαν.

Σύμφωνα πάντα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, από τα τρία δρομολόγια που διεξάγονταν με την προηγούμενη σύμβαση, παραμένουν τα δύο, ενώ κόβεται το δρομολόγιο της Σκ’ρκας. Επίσης, είπε ότι με τον τρόπο που σχεδιάστηκαν τα δρομολόγια θα εξυπηρετούν και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο νέο κτίριο στον «Κασλά», όπου πρόκειται να μεταφερθεί το πανεπιστήμιο.

Ο Βαγγέλης Καραπάτσιος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το τίμημα, σημείωσε ότι συμφωνήθηκε μεταξύ δήμου και ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών η μείωση του ποσού κατά 10% σε σχέση με την περσινή σύμβαση. Το ποσό της νέας σύμβασης ανέρχεται σε 121.380 ευρώ, με έναρξη στις 15 Οκτωβρίου και λήξη στις 30 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι η τιμή του εισιτηρίου παραμένει αμετάβλητη με αντίτιμο τα 75 λεπτά του ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και πέρυσι.

Από πλευράς ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών παραβρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Κυριακίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε για την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες τα λεωφορεία υποβλήθηκαν σε γενική επισκευή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

This entry was posted on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, 2012 at 19:44 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply