Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“O κ.Σγουρός, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και την ψυχραιμία του” …

5 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Απάντηση των 31 Βουλευτών της Ν.Δ. στον Περιφερειάρχη Αττικής …

Με αφορμή την απάντηση του κ.Σγουρού,στην ερώτηση που κατατέθηκε για τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια για την τουριστική προβολή της Αττικής, οι 31 Βουλευτές που συνυπέγραψαν την ερώτηση, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης,  εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

” O κ.Σγουρός, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και την ψυχραιμία του.

Στην απάντησή του αναφέρεται σε όλα εκτός από την πραγματική ουσία του ζητήματος που θέσαμε. Φτάνει μέχρι την κυβέρνηση Καραμανλή,που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη σύμβαση των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το αντίθετο, η διαδικασία άρχισε να επιταχύνεται από το 2010 και ξέρουμε ποιος ήταν τότε κυβέρνηση.

Φτάνει μέχρι το πρώτο μνημόνιο για το οποίο μας εγκαλεί ότι το καταψηφίσαμε, το δεύτερο μνημόνιο για το οποίο μας κατηγορεί ότι το ψηφίσαμε και για τα σκληρά μέτρα που έρχονται.

Όλα απολύτως άσχετα με το θέμα που αναδείξαμε,ξεκάθαρη προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Στο μεσοδιάστημα,επιχειρεί,να μας στερήσει το δικαίωμα άσκησης κοινοβουλευτικού έργου.

Στέλνει επιστολή στον Πρωθυπουργό κατηγορώντας μας, και μας απειλεί ότι θα ενημερώσει τον κ.Ράιχενμπαχ.

Δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε τον κ.Σγουρό σε αυτό το εικονικό και ψευδεπίγραφο πεδίο αντιπαράθεσης.

Και δεν σκοπεύουμε να σιωπήσουμε.

Επισημαίνουμε ότι άλλο το νομότυπο και άλλο το νομιμοφανές.

Αναφερθήκαμε όχι στη νομιμοφάνεια της σύμβασης αλλά στα προκλητικά και υπερβολικά κόστη.

Και οφείλει επιτέλους να το αντιληφθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν ευσταθεί το επιχείρημα ότι θα χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ αν δεν εφαρμοστεί,επακριβώς,η σύμβαση που υπέγραψε με τα συγκεκριμένα κόστη για την τουριστική προβολή της Αττικής.

Όπως δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική το επιχείρημα ότι η ανάπτυξη της Αττικής εξαρτάται από ένα site που θα κοστίσει 1,3 εκατομμύρια ευρώ, και πολλά άλλα.

Είμαστε νέοι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, κάτι που προφανώς του διαφεύγει γιατί δεν τον συμφέρει.

Στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

Είναι δύσκολο, όσο και αν προσπαθεί,να μας ”τσουβαλιάσει” με το παρελθόν και τις πρακτικές του, που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί ο ίδιος.

Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην κοινωνία, γνωρίζουμε ότι θα κληθούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για τις αμαρτίες και τις πρακτικές του παρελθόντος.

Σε αυτό το παρελθόν ανήκουν αυτές οι πρακτικές,η διάθεση 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για δράσεις, η τιμολόγηση των οποίων προκαλεί τον πολίτη που υποβάλλεται σε θυσίες και τη νοημοσύνη μας.

Ας το καταλάβει επιτέλους..”

 

Γραφείο Τύπου

Βουλευτή Γρεβενών

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

This entry was posted on Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, 2012 at 19:32 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply