Εντελώς μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και θυμίζοντας κάτι από Panathinaikos ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισοπαλία από την Τότεναμ στο ΟΑΚΑ με 1-1 ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα το Τριφύλλι ήταν αυτό που είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στο σακούλι του.

Ο Φερέιρα ρίσκαρε με την αλλαγή του Σισοκό στο δεύτερο μέρος ενώ ο Σεϊταρίδης έκανε ένα από τα καλύτερα του ματς με την πράσινη φανέλα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Η εικόνα των πράσινων άφησε πολλά αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της συνέχειας και όλοι ελπίζουν να αποτελέσει την απαρχή της αντεπίθεσης των πράσινων.
Με πολλά προβλήματα και χρησιμοποιώντας ένα σχήμα το οποίο δεν είχε αγωνιστεί ξανά μαζί παρέταξε τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Τότεναμ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος μην μπορώντας να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Μπουμσόνγκ (τραυματίας), Σπυρόπουλος (τιμωρημένος), Κατσουράνης (λύση συμβολαίου) και Βελέσκες (προέρχεται από τραυματισμό) χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο.

Ο 19χρονος άσος ο οποίος σε τέσσερις μέρες έκανε το ντεμπούτο του σε Ελλάδα και Ευρώπη ξεκίνησε ως βασικός στόπερ έχοντας δίπλα του τον Πίντο ενώ οι δυο πλάγιοι μπακ ήταν ο Σεϊταρίδης στα δεξιά και ο Βύντρα στα αριστερά στο 4-5-1 που παρέταξε ο Φερέιρα και το οποίο στην επίθεση γινόταν 4-3-3. Ο Πορτογάλος δεν θέλησε να ρισκάρει και άλλο με την χρησιμοποίηση του Χουχούμη ενώ στο τέρμα βρέθηκε και πάλι ο Καρνέζης. Οι πέντε στην μεσαία γραμμή ήταν οι Βιτόλο, Μαρίνος, Ζέκα, ο Κουίνσι δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Από την πλευρά του ο Βίλας Μπόας παρέταξε μια ενδεκάδα με βασικούς ποδοσφαιριστές θέλοντας να πάρει το τρίποντο και η Τότεναμ παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1 με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει τους Λιορίς κάτω από τα γκολπόστ τον Γουόκερ δεξιά, τους Ντόουσον, Κόλκερ ως στόπερ και τον Βερτόνχεν αριστερά. Οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Ντεμπελέ, Χάντλστοουν και η τριάδα μπροστά τους ο Λένον δεξιά, ο Ντέμπσει στο κέντρο και ο Μπέιλ αριστερά. Ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντεφόε.

Με μεγαλύτερη σοβαρότητα
Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν εμφανώς καλύτεροι και κυρίως με μεγαλύτερη σοβαρότητα και διάθεση από τα ματς πρωταθλήματος αλλά και αυτό κόντρα στην Μάριμπορ. Έτρεχαν, πίεζαν, κάλυπταν χώρους και δεν άφηναν κενά στην άμυνα.

Δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά πλήρωσαν το ένα και μοναδικό τους λάθος στο γκολ της Τότεναμ που προήλθε από εκτέλεση στημένου υπέρ των Άγγλων.

Παρόλα αυτά όμως δεν το έβαλαν κάτω και κυνήγησαν την ισοφάριση με τον Φερέιρα να ρισκάρει στο δεύτερο μέρος και να δικαιώνεται τελικά με το γκολ του Τοτσέ στο 77′ το οποίο προήλθε μάλιστα από ωραία πάσα του Σεϊταρίδη και όμορφη κίνηση του Ισπανού άσου.

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Τότεναμ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά τον Παναθηναϊκό να μην κινδυνεύει ουσιαστικά κλείνοντας καλά τους χώρους. Οι Άγγλοι προσπαθούσαν κυρίως από την αριστερή τους πλευρά να γίνουν απειλητικοί και με κάποια μακρινά σουτ από τον άξονα τα οποία όμως εξουδετέρωσε ο Καρνέζης.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός ενώ αμυνόταν καλά δεν μπορούσε να βγει στην επίθεση με καλές προϋποθέσεις καθώς έλειπε η κίνηση των επιθετικών του Τριφυλλιού και όταν γινόταν κάτοχος της μπάλας είτε ο Κουίνσι, είτε ο Λάζαρος δεν είχαν που να την δώσουν.

Στο 2΄οι Άγγλοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μπέιλ να βγάζει την σέντρα από τα αριστερά και τον Πίντο να διώχνει έξοχα την μπάλα.

Η συνέχεια του παιχνιδιού δεν είχε να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο έως το 20ο λεπτό και το φάουλ του Ντέμπσει το οποίο πέρασε άουτ. Στο 25′ ο Ντέμπσει και πάλι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με τον Καρνέζη να διώχνει με το ένα χέρι και την πράσινη άμυνα να διώχνει.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 30′ ο Κουίνσι άνοιξε ωραία στον Χριστοδουλόπουλο ο οποίος όμως δεν πρόλαβε την έξοδο του Λιορίς ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Γκολ της Τότεναμ κόντρα στην ροή
Στο 35′ η Τότεναμ κέρδισε φάουλ με τον Χάντλστοουν από τα δεξιά να το εκτελεί βλέποντας το την αδυναμία στο πρώτο δοκάρι όπου ήταν ο Μαρίνος και έστειλε την μπάλα συστημένη στον Ντόουσον ο οποίος ανενόχλητος πήρε την πισωγυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη.

Παναθηναϊκός 0-1 Τότεναμ από ourmatch
Ένα γκολ που ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα και το γεγονός ότι οι πράσινοι είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο και δεν έδειξαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Δυο λεπτά αργότερα η Τότεναμ απείλησε και πάλι με τον Μπέιλ αλλά ο Καρνέζης έδιωξε και πάλι σε κόρνερ. Ενώ και στο 39′ πάλι σε σουτ του Χάντλστοουν ο “Όρε” είπε όχι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο 43′ να απειλήσει με τον Σεϊταρίδη να κατεβαίνει από τα δεξιά να βγάζει την σέντρα, η μπάλα έφυγε από τον Λιορίς αλλά ο Τοτσέ δεν πρόλαβε να μπει στην φάση.

Ρίσκαρε με το καλημέρα ο Φερέιρα
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε αντίθεση με προηγούμενα ματς των πράσινων από την αρχή του δευτέρου μέρους πήρε το ρίσκο να βγάλει τον Μαρίνο και να περάσει στην θέση του τον Σισοκό αφήνοντας τους πράσινους με δυο αμυντικά χαφ και προσθέτοντας έναν ακόμη επιθετικογενή ποδοσφαιριστή.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κερδίσει μέτρα και να έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να απειλήσουν. Στο 51′ ο Σισοκό έγινε κάτοχος της μπάλας και επιχείρησε το σουτ από τα δεξιά το οποίο έπιασε ο Λιορίς.

Στο 52′ ο Κουίνσι έκανε την επέλαση από τα αριστερά γύρισε για τον Τοτσέ αλλά ο Ντόουσον έδιωξε σε κόρνερ πριν προλάβει να μπει στην φάση ο Ισπανός φορ.

Η Τότεναμ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 55′ όταν ο Ντεφόε έφυγε στην κόντρα από τα δεξιά αλλά σούταρε πολύ άστοχα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των πράσινων
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία για να ισοφαρίσει καθώς ο Κουίνσι με ωραία μπαλιά βρήκε τον Σισοκό ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Τότενάμ αλλά οι αμυντικοί των Άγγλων πρόλαβαν πριν μπορέσει να εκτελέσει ο Ιβοριανός άσος.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 65′ με έναν κεραυνό του Μπέιλ ο οποίος έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη και στο 71′ με σουτ του Ντεφόε την μπάλα να κοντράρει στον Βύντρα και να φεύγει έξω.

Γκολάρα από Τοτσέ
Οι πράσινοι που ήταν σαφώς καλύτεροι στο δεύτερο μέρος έφτασαν στην ισοφάριση στο 77′ με ένα πολύ όμορφο γκολ το οποίο προήλθε από τον συνδυασμό του Σεϊταρίδη ο οποίος με κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Τότεναμ βρήκε τον Τοτσέ ο οποίος έκανε προβολή για να μπορέσει να νικήσει τον Λιορίς και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Παναθηναϊκός 1-1 Τότεναμ από ourmatch
Ένα γκολ που έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και στους παίκτες των πράσινων που προσπάθησαν με πείσμα και υπομονή για ένα ακόμα τέρμα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα μάλιστα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε το φάουλ οι αμυντικοί της Τότεναμ έδιωξαν με τη μπάλα να φτάνει στον Μαυρία ο οποίος σούταρε με την μία αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σάντρο που έδιωξε.

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βύντρα 75′,

ΚΟΚΙΝΕΣ:

ΣΚΟΡΕΡ: Ντόουσον 35′, Τοτσέ 77′.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μέγιερ (Γερμανία)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Βιτόλο, Μαρίνος (46′ Σισοκό), Ζέκα, Κουίνσι (90+ Χουχούμης), Χριστοδουλόπουλος (85′ Μαυρίας), Τοτσέ.

Τότεναμ (Βίλας Μπόας): Λιορίς, Γουόκερ, Ντόουσον, Κόλκερ, Βερτόνγχεν, Ντεμπελέ, Χάντλστοουν (81′ Σάντρο), Λένον (76′ Τάουνσεντ), Ντέμπσει (66′ Σίγκουρτσόν), Μπέιλ, Ντεφόε.

www.sport24.gr

Βαθμολογία
Λάτσιο 4 (1-0)
Μάριμπορ 3 (3-1)
Τότεναμ 2 (1-1)
Παναθηναϊκός 1 (1-4)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική
Μάριμπορ-Τότεναμ (20:00)
Παναθηναϊκός-Λάτσιο (20:00)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.