Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νησί του Πάσχα: Κρύβει ένα ένοχο μυστικό τελικά ή πρόκειται για… φήμες;

1 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νησι του Πασχα: Κρυβει ενα ενοχο μυστικο τελικα η προκειται για... φημες;
Το Νησί του Πάσχα όταν τα ακούει κάποιος γεννά μάλλον ευχάριστες εικόνες καθώς κάνει το μυαλό τρέχει κατευθείαν σε ευχάριστες εικόνες λόγω της αντίστοιχης χριστιανικής εορτής! Η πραγματικότητα όμως έρχεται να τα ανατρέψει όλα…

Το Νησί του Πάσχα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν είναι γνωστό για ειδυλλιακά τοπία, παραλίες και πολυτελή resorts! Αντίθετα, αποτελούν ένα αιώνιο μυστήριο… Παράξενες μορφές που παραπέμπουν σε ανθρώπινα όντα ή και… όχι είναι διασκορπισμένες σε όλη την έκταση του και ο λόγος της ύπαρξης τους εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστος. Η ονομασία τους είναι moai και το ύψος τους αγγίζει τα 9 μέτρα!

Γιατί κοιτούν όμως μονίμως προς τη θάλασσα; Κρύβουν κάποιο ένοχο μυστικό ή πρόκειται για τυχαίο γεγονός; Πώς κατάφερε η φυλή των Nui, που εξαφανίστηκε σχεδόν πριν από έναν αιώνα, να τα μετακινήσει σε όλο το νησί και μερικές φορές σε απόσταση 14 μιλίων, από το ηφαιστειακό λατομείο, όπου λαξεύτηκαν; Ο μύθος θέλει την φυλή να θυσιάζει τον πολιτισμό της  στο βωμό των μεγαλύτερων και καλύτερων και πιο τέλειων γλυπτών που έφτιαξαν ποτέ! Η αλήθεια χάθηκε πριν από ένα αιώνα που εξαφανίστηκε και η φυλή!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου

This entry was posted on Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, 2012 at 23:19 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply