Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκτός Δημοσίου 15.000 υπάλληλοι

27 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Κόβονται κατά 30 ευρώ οι συντάξεις του ΟΓΑ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/40E9DEDED584E6FD7AA7F589C6A62CF0.jpg
Στο «σκληρό» πακέτο μέτρων, το οποίο συζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, περιλαμβάνονται και 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα μέσω του μοντέλου της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, 3.000 υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα αλλά και 12.000 οι οποίοι έπειτα από αξιολόγηση δεν κρίθηκαν ικανοί, θα αποχωρήσουν από το δημόσιο τομέα έπειτα από διάστημα ενός έτους κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού τους.

Στην κυβέρνηση έχουν καταλήξει στη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ το μήνα, με παράλληλη διάσωση των δώρων σε αγρότες αλλά και σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο των μέτρων προβλέπει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς με βάση το οποίο φορολογούνται σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% επί των κερδών τους.

Επίσης, προβλέπεται μείωση στο 35% από 45% σήμερα του ανώτατου φορολογικού συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, με βάση την οποία φορολογούνται τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων για τους οποίους θα διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012 at 15:28 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply