Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

13 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ζητά από τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες κατά των βουλευτών της

Καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία συνήλθε με θέμα τις επίσημες καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση της και ψήφισε κείμενο τεσσάρων σημείων.

Ειδικότερα, το κείμενο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής:

1. Καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας, στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,
2. Προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση,
3. Επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και
4. Καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.

Το κείμενο υπερψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Μάρκος Μπόλαρης. Λευκό ψήφισε το ΚΚΕ και στις τρεις προτάσεις με τον Σπύρο Χαλβατζή να συνιστά ψυχραιμία και στάση αναμονής, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο βουλευτής του Ευ. Αποστόλου ζήτησε να προστεθεί η λέξη «ρατσιστική» βία.

Παρά τη θετική της ψήφο, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Τσαρουχά-Κόλλια ανέφερε ότι ενώ και στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες συμπεριφορές βουλευτών, η Βουλή δεν είχε αντιδράσει το ίδιο.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, γεγονός που στηλίτευσε ως ανησυχητικό ο πρόεδρος Χρ.Μαρκογιαννάκης.

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «το άθλιο πολιτικό σύστημα, που αρνείται να βάλει στη φυλακή τους κλέφτες και ευθύνεται για το διεθνή διασυρμό της Ελλάδος, δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα δεοντολογίας και ορθής συμπεριφοράς».

ΔΟΛ

This entry was posted on Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2012 at 22:51 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply