Θερμό φθινόπωρο προμηνύεται σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα το ένα μετά το άλλο και οι εκπαιδευτικοί φορείς κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις και κλείσιμο των σχολών.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκε και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο εν μέσω εξεταστικής περιόδου, παρέμεινε κλειστό, με απόφαση του Συμβουλίου, ενώ σκυτάλη παίρνουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που απέχουν από τις εξετάσεις από σήμερα και για τρεις ημέρες.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συνήλθε σήμερα εκτάκτως, προχτές Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, συζήτησε για τα τρέχοντα κρίσιμα ζητήματα της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης:
-Μείωση των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες, σίτιση και στέγαση
-«Κούρεμα» (PSI) των αποθεματικών των ΑΕΙ
-Μείωση αποδοχών εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού
-Μείωση θέσεων έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, διαπιστώθηκε η συνεχής υποβάθμιση της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό, σε εξοπλισμό, στις λειτουργικές δαπάνες των ιδρυμάτων καθώς και τις αποδοχές των εκπαιδευτικών. Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα παραπάνω αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος για την Τρίτη 11/09/2012.

Συγχρόνως γίνεται γνωστό ότι η αναπλήρωση των εξετάσεων των μαθημάτων της Τρίτης 11/09/2012 θα γίνει στο τέλος της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου. Παρακαλούνται οι σπουδαστές να ενημερωθούν από τις ιστοσελίδες των τμημάτων τους στο ΤΕΙ on line http://www.teikoz.gr/ και από τις γραμματείες.
Επίσης, ο Ενιαίος Σύλλογος Μονίμων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Σ.Ε.Π.) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 11-9-2012, αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ.

Κατόπιν αυτού απέχει από τις εξετάσεις Σεπτεμβρίου την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 12-13-14 αντιστοίχως.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.