Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οδηγός επιβίωσης για τα χρέη στις τράπεζες

19 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή απαντά σε 14 απορίες πολιτών

http://www.newsbeast.gr/files/temp/3CBACD2424C09F18752D2D23F47F9AA9.jpgΑπαντήσεις στις δεκατέσσερις συνηθέστερες απορίες των πολιτών σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές τους, τις χρεώσεις, αλλά και όσα θα πρέπει να κάνουν εάν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Στην επίσημα ιστοσελίδα της υπάρχει ειδική ενότητα για τις ρυθμίσεις οφειλών προς τράπεζες, με τα απαιτούμενα έντυπα, ξεκινώντας από το στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όπου οι δανειολήπτες έρχονται σε επαφή με την τράπεζά τους και αναζητούν τις εναλλακτικές επιλογές, για να ακολουθήσει, εάν δεν βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, το δεύτερο βήμα του δικαστικού συμβιβασμού και τέλος, το στάδιο της ρύθμισης των χρεών με δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι οφειλέτες μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr) να πληροφορούνται ποιοι φορείς ενεργοποιούνται στην περιοχή τους και μπορούν να τους συνδράμουν στην επιδίωξη εξώδικου συμβιβασμού με τους πιστωτές τους.

Επίσης, οι πολίτες θα βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως τι κινδύνους διατρέχουν αν χρωστούν σε κάρτες και καταναλωτικά δάνεια και δεν υπάρχει στο όνομα τους ακίνητη περιουσία, καθώς και τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος απολύθηκε πρόσφατα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη του.

Για να δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις σε χρήσιμες σαν αυτές ερωτήσεις επισκεφτείτε την ακόλουθη σελίδα: http://www.efpolis.gr/el/component/efaq/

This entry was posted on Κυριακή, 19 Αυγούστου, 2012 at 10:10 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply