Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αντιδράσεις στη Θράκη για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στις Σχολές Αστυφυλάκων

7 Αυγούστου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πυρά εξαπέλυσαν οι μητροπολίτες Ανθιμος και Παντελεήμονας

Αντιδράσεις στη Θράκη για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στις Σχολές Αστυφυλάκων

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Θράκη, με τις αντιδράσεις φορέων και πολιτών να διογκώνονται για τη μετατροπή των Σχολών Αστυφυλάκων της Ξάνθης, της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου σε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Εκατοντάδες άτομα και από τους τρεις νομούς συμμετείχαν στο πανθρακικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Κομοτηνής και ζήτησαν να σταματήσει η μετατροπή της Θράκης σε «αποθήκη λαθρομεταναστών» και να μεταφερθούν σε άλλους χώρους όσοι έχουν ήδη εγκατασταθεί στις Σχολές Αστυφυλάκων, ώστε αυτές να συνεχίσουν να λειτουργούν. Παράλληλα, ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ώστε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Τις ανησυχίες των τοπικών Αρχών για επικείμενο κλείσιμο των αστυνομικών σχολών ήρθε να ενισχύσει η πληροφορία ότι έχει ήδη αποσπαστεί όλο το προσωπικό τους για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Στις Σχολές της Ξάνθης και της Κομοτηνής, όπου έχουν εγκατασταθεί εκατοντάδες λαθρομετανάστες, συνέχισαν και χθες να φτάνουν λεωφορεία από την Αθήνα, ενώ μικροεντάσεις σημειώνονταν όταν ομάδες συγκεντρωμένων πολιτών επιχειρούσαν να εμποδίσουν τη διέλευσή τους.

Με ανακοίνωσή του που διαβάστηκε σε όλες τις εκκλησίες, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος επιτίθεται με ιδιαίτερα σκληρό ύφος κατά της κυβέρνησης, την οποία καταγγέλλει για «εγκληματική ενέργεια κατά της Θράκης, στην προσπάθειά της να «καθαρίσει» την πρωτεύουσα». Οπως αναφέρει, ο χαρακτηρισμός της αστυνομικής επιχείρησης ως «σκούπας» συνεπάγεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί τους μετανάστες «σκουπίδια» και τη Θράκη «σκουπιδοτενεκέ».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων δήλωσε πως «το αθηνοκεντρικό κράτος για άλλη μια φορά περιφρονεί τη Θράκη».

Με παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Ροδόπης Ευρ. Στυλιανίδη, κλείστηκε ραντεβού αντιπροσωπείας φορέων της Θράκης, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Α. Γιαννακίδη, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως η φιλοξενία μεταναστών στις Σχολές Αστυφυλάκων είναι προσωρινή και δεσμεύτηκε πως τον Οκτώβριο αυτές θα επαναλειτουργήσουν κανονικά, παρά τον μειωμένο αριθμό εισακτέων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

This entry was posted on Τρίτη, 7 Αυγούστου, 2012 at 18:24 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply