Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών θα συνεχιστούν τουλάχιστον και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Για την Αττική η θερμοκρασία αναμένεται σήμερα  Τετάρτη να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει:

1. Στη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι την Πέμπτη (12/7)  τους 37 και κατά περιόδους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Στην Ήπειρο τους 37 με 38 και μεσοβδόμαδα κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

3. Στο Ιόνιο κατά μέσο όρο η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις πιο ζεστές ημέρες τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

4. Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι την Τρίτη τους 39 και κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 40 χωρίς να αποκλείεται μεσοβδόμαδα να αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

5. Στα νησιά του Αιγαίου, οι θερμοκρασίες δε θα ξεπεράσουν τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και μόνο στη νότια Κρήτη από την Τρίτη κατά τόπους και κατά διαστήματα η θερμοκρασία θα φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.