Με σαφή στόχο τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, από τη μια, και, από την άλλη, την αποφυγή των γνωστών τριβών, μεταξύ υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, ο πρωθυπουργός ζήτησε τις προτάσεις τους για την κατανομή των αρμοδιοτήτων τους.

Εχοντας υπ’ όψιν όσα συνέβησαν στο παρελθόν και είχαν ως αποτέλεσμα τις γνωστές δυσλειτουργίες, που τις πλήρωνε ο πολίτης, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να ξεκαθαρίσει από τώρα το πλαίσιο, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Συγκεκριμένα έπειτα από σχετική εντολή του πρωθυπουργού, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος με επιστολή προς τους υπουργούς τούς καλεί «μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιουλίου, όπως γνωστοποιήσετε εγγράφως στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης τυχόν προτάσεις σας για κατανομή αρμοδιοτήτων στα υπουργεία των οποίων προΐστασθε».

Χθες ο πρωθυπουργός ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και ενημερωνόταν για την πορεία των εξελίξεων στη Σύνοδο Κορυφής.

Οσον αφορά τη μετεγχειρητική πορεία του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται το Σάββατο, μία εβδομάδα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, να μεταβεί στο Αττικό νοσοκομείο. Εκεί ο θεράπων ιατρός του Παναγιώτης Θεοδοσιάδης θα εξετάσει την πορεία της υγείας του και θα επανασχεδιάσει -αν χρειαστεί- τη θεραπευτική αγωγή.

Αν όλα εξελίσσονται ομαλά, τότε δεν αποκλείεται ο κ. Σαμαράς να μπορέσει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να παρευρεθεί έστω και για λίγα λεπτά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Για το θέμα αν ο πρωθυπουργός θα μπορέσει να ταξιδέψει άμεσα στο εξωτερικό φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να απαντηθεί για την ώρα, καθώς ο θεράπων ιατρός του κ. Σαμαρά είναι επιφυλακτικός διότι θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, προτού γίνει κάτι τέτοιο.

Και αυτό διότι η πίεση που αναπτύσσεται τόσο κατά τη διάρκεια της απογείωσης όσο και της προσγείωσης του αεροσκάφους είναι μεγάλη και θα δημιουργούσε κινδύνους.

Νίκος Ελευθερόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.