Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρχονται αλλαγές στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

27 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Παραιτούνται μέλη του ΔΣ, ο Γ. Στουρνάρας θα επιλέξει τη νέα μορφή του ΤΑΙΠΕΔ

Ερχονται αλλαγές στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Την παραίτηση του στη διάθεση της νέας κυβέρνησης έθεσε ο ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Κουκιάδης ο οποίος έχει τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το οποίο συστάθηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου με τη στήριξη ΠαΣοΚ -ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Πληροφορίες του Βήματος, αναφέρουν ότι και ο διευθύνων σύμβουλος του ταμείου κ. Kωνσταντίνος Μητρόπουλος προτίθεται να πράξει κάτι ανάλογο, προκειμένου να δώσει στο νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα τη δυνατότητα επιλογής και αναδιάρθρωσης του διοικητικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης συνεργασίας.

Υποψήφιος να παραμείνει ίσως και να αναβαθμιστεί είναι ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο διοικητικό συμβούλιο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος ενώ αβέβαιο παραμένει και το μέλλον της κυρίας Αννας Ζωηρού που εκπροσωπεί το ΛΑΟΣ. Οσο για τους διορισμένους εκπροσώπους της Κομισιόν και της Ευρωζώνης στον διοικητικό συμβούλιο, πιθανότατα θα παραμείνουν. Πρόκειται για τον ο Ολλανδό Μάρτεν Βέρβεϊ και τον Γάλλο Ερβέ Λε Ροΐ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου, το οποίο παραμένει ουσιαστικά ανενεργό από τις αρχές Μαΐου.

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Ιουνίου, 2012 at 12:16 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply