Με σύστημα που στην πλήρη ανάπτυξη του θα έχει τη μορφή του 4-3-2-1θα ξεκινήσει η εθνική ομάδα την αποψινή πολύ μεγάλη μάχη της με την Γερμανία για τα προημιτελικά του EURO. Η απόφαση του Φερνάντο Σάντος γι αυτο το 4-5-1 ελήφθη με γνώμονα την αναγκαιότητα να κλειστούν οι διάδρομοι της Γερμανίας όταν επιτίθεται απ τον άξονα και να περιοριστεί η δραστηριότητα του Μεσούτ Οζίλ.

Κάτω απ τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Σηφάκης και η τετράδα της άμυνας θα είναι η γνωστή αποτελούμενη απ τους Τοροσίδη, Κ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο και Τζαβέλλα. Ο Παπαδόπουλος θα χει κυρίως την ευθύνη του Γκόμεζ. Η ομάδα θ αγωνιστεί με τρία αμυντικά χαφ που θα παίξουν στην ίδια ευθεία . Οι δύο σίγουροι για τρεις θέσεις είναι οι Κατσουράνης και Μανιάτης. Η απόφαση για το πρόσωπο του τρίτου αμυντικού χαφ θα ληφθεί το μεσημέρι. Ο Σάντος έχει δοκιμάσει στις προπονήσεις τον Μάκο που γνωρίζει άριστα τη θέση. Όμως υπάρχουν και σοβαρές πιθανότητες για τη συμμετοχή του Γιώργου Φωτάκη.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα ρεπορτάζ (λογικά, μετά τις δοκιμές στις προπονήσεις) αναφέρουν ότι δεξιά θα αγωνιστεί ο Νίνης και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης , εκτίμηση του pamesports.gr είναι ότι δεξιά θα αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης με τον Γκέκα κορυφή και τον Σαμαρά αριστερά. Κι αυτό γιατί ο Σαλπιγγίδης είναι καλύτερος απ τον Νίνη όσον αφορά την επιτήρηση του Λαμ που προωθείται συνεχώς απ την αριστερή πλευρά των Γερμανών. Επίσης συνεκτιμάται η καλη επαφή του Σαλπιγγίδη με τ αντίπαλα δίχτυα σ όλα τα κρίσιμα παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Πάντως ο Σάντος προβληματιζεται για το θέμα Νίνη και λογω….των καιρικών συνθηκών.

Το τεραίν θα ναι βαρυ απ τη βροχή κι αυτο το στοιχείο ευνοεί τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών με χαμηλό κέντρο βαρους όπως ο άσσος της Πάρμα. Εδώ σημειώνουμε ότι Σαλπιγγίδης και Σαμαράς (και κυρίως ο δεύτερος) θα συγκλίνουν προς τον άξονα για να κόβουν -απ το ξεκίνημα του- το καλό κάθετο παιχνίδι των Γερμανών και να μην επιτρέπουν στους Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ να κοντρολάρουν το ρυθμό για λογαριασμό των αντιπάλων μας. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο ο Ποντόλσκι αφήνει την αριστερή πλευρα της επίθεσης και κινείται προς το πέναλτι ως δεύτερος φορ πίσω απ τον Γκόμεζ κυρίως όταν η νασιοναλμάνσαφτ πλαγιοκοπεί απο δεξιά.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό είναι το σκεπτικό του Σαντος ο οποίος θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις το μεσημέρι.Όπως και να χει οι ευχές όλων των ελλήνων για καλή δύναμη θα συνοδεύσουν όποιους κι αν αγωνιστούν είτε βασικοί είτε ως αλλαγή.

www.pamesports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.