Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βομβάη: Απαγόρευσαν το ομαδικό γέλιο με δικαστική απόφαση – Δείτε το βίντεο

20 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/E971C6A0D66D7D86F64B3DAFA1EA8D48.jpgΤο γέλιο είναι ένα από τα καλύτερα «φάρμακα» κατά του στρες, καταλήγουν επιστημονικές μελέτες. Εντούτοις, σε κάποιους προκαλεί στρες, σύμφωνα με την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βομβάης, το οποίο απεφάνθη πως «απαγορεύει το ομαδικό γέλιο» έξω από το σπίτι ενός 78χρονου.

Το περιστατικό συνέβη στην Κούρλα της Βομβάης, μετά από μήνυση για «ψυχική αγωνία, πόνο και δημόσια όχληση» που κατέθεσε ο 78χρονος, κατά ομάδας γιόγκα με 15 μέλη, η οποία συγκεντρωνόταν κάθε μέρα στις 7 το πρωί έξω από το σπίτι του και τα μέλη της έψελναν, χειροκροτούσαν και γελούσαν επί ώρες.

«Δεν είναι σωστό να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι κάποιου και να γελάνε» αποφάνθηκαν από την πλευρά τους οι δικαστές κατά την ακροαματική διαδικασία της μήνυσης που υπέβαλε ο Βιναγιάκ Σιρσάτ. «Γελάνε δυνατά! Κάθε μέλος ενθαρρύνει τους άλλους να γελούν με την καρδιά τους» δήλωσε ο καταγγέλλων.

Η «γιόγκα γέλιου» έγινε δημοφιλής άσκηση από τον ινδό γιατρό Μαντάν Κατάρια στη Βομβάη το 1995, με βάση την αρχή ότι «το γέλιο έχει οφέλη για την υγεία».

Έκτοτε οι «Λέσχες Γέλιου», έχουν γίνει μόδα σε πολλές πόλεις στην Ινδία και στο εξωτερικό (περιλαμβανομένης της Αθήνας). Αλλά χωρίς απαγορεύσεις.

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2012 at 20:57 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply