Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εγκύκλιος Ερντογάν για εμπάργκο στην κυπριακή προεδρία

13 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.skai.gr/files/temp/48335AF64A8351AC9F0449A18415F701.jpgΑρχίζει σταδιακά να εφαρμόζεται το τουρκικό εμπάργκο προς την κυπριακή προεδρία της ΕΕ. Με εγκύκλιο του σε υπουργεία, γενικές διευθύνσεις και όλα τα τμήματα της τουρκικής δημόσιας υπηρεσίας, ο τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι την προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου η «νότια Κύπρος» και ζητά από πολιτικούς και τεχνοκράτες της χώρας του να μην συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή συνεδρία, της οποίας θα προεδρεύει η «νότια Κύπρος».

Τούρκοι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα «Σαμπάχ», η οποία δημοσιεύει το θέμα, ανέφεραν ότι το πρόβλημα της Τουρκίας δεν αφορά την ΕΕ, αλλά την «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου», η οποία κατέστη μέλος της ΕΕ προτού επιλυθεί το Κυπριακό και σύντομα θα αναλάβει και την προεδρία της ΕΕ.

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 2012 at 19:01 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply