Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καμιά απόφαση στη Διακομματική για το ντιμπέιτ

6 Ιουνίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η τηλεμαχία ήταν το μόνο θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση της Τετάρτης

Καμιά απόφαση στη Διακομματική για το ντιμπέιτ

Το θέμα των debate υπήρξε το αντικείμενο της συζήτησης των εκπροσώπων των κομμάτων που μετέχουν της Διακομματικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης υπό την προεδρεία του υπουργού Εσωτερικών, καθηγητή κ. Αντώνη Μανιτάκη. Απόφαση, παρά ταύτα, για το αν θα γίνουν τελικά οι τηλεμαχίες, ποιά μορφή θα έχουν και πόσες θα πραγματοποιηθούν δεν ελήφθη.

Ο υπουργός Εσωτερικών μετά τη λήξη της συνεδρίασης, έκανε γνωστό ότι τα κόμματα «επωφελήθηκαν της διακομματικής αυτής συνάντησης για να θέσουν το γνωστό θέμα που αφορά την τηλεσυζήτηση. Αντάλλαξαν μεταξύ τους απόψεις, ακούστηκαν οι απόψεις αυτές και εναπόκειται στα ίδια τα κόμματα να αποφασίσουν ποια μορφή τηλεσυζήτησης θα οργανώσουνε και με ποια κόμματα».

Ο κ. Μανιτάκης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αν θα υπάρξει τελικά κατάληξη των σχετικών συζητήσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. «Εγώ δεν μπορώ να διαπιστώσω τίποτα, γιατί θα έπρεπε να κάνω προγνώσεις», είπε. «Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόγνωση, εναπόκειται στη δική τους πρωτοβουλία στη δική τους θέληση να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν τι θα κάνουν».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στη Διακομματική κ. Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, αρκεί να μην την τορπιλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά, κ. Μίμης Δαρειώτης είπε ότι η πρόταση του κόμματος για την πραγματοποίηση δύο debate, ένα μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, του κ. Αντώνη Σαμαρά της ΝΔ και του κ. Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ, και ένα μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων, παραμένει σε ισχύ.

Εκ μέρους του ΠαΣοΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης σημείωσε ότι «είναι φανερό πως δεν υπάρχει επιθυμία για πραγματική συζήτηση. Η κατάσταση είναι δραματική. Η ΝΔ επανέλαβε τις θέσεις της και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ακολουθεί παρελκυστική πολιτική. Εμείς δεν θέτουμε όρους. Προτείνουμε ντιμπέιτ με όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στην τελευταία σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο Τέρενς Κουΐκ, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μίλησε για «σαφέστατη παρελκυστική πολιτική όλων. Ο Σαμαράς δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Καμμένο». Κατήγγειλε, επίσης, το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με τα μικρά παιδιά. Το ευαίσθητο αυτό θέμα, έχει παραπέμψει στο ΕΣΡ η διακομματική.

Ο Παναγιώτης Μεντρέκας, από το ΚΚΕ, μίλησε για «κοκορομαχία ΝΔ- νέου ΠαΣοΚ» και είπε ότι με «αφορμή το ντιμπέιτ, στήνεται ένα ψεύτικο σκηνικό δικομματισμού για να παγιδευτεί ο λαός σε ψευτο-διλήμματα. Πρόταση του ΚΚΕ αποτελεί ένα ντιμπέιτ με όλους, κοινές ερωτήσεις και δημοσιογράφους, που θα επιλέξει η ΕΣΗΕΑ».

Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είπε ότι θέση του κόμματος είναι «κανένας αποκλεισμός, για κανένα κόμμα» και «ένα ντιμπέιτ με όλα τα κόμματα».

Ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, από τη ΔΗΜ.ΑΡ δήλωσε ότι προτείνει «ένα ντιμπέιτ με όλα τα κόμματα, χωρίς δικομματισμό» και κατηγόρησε «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν να αναβιώσουν ένα παρωχημένο δικομματισμό».

Τέλος, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, ο Ευάγγελος Δούβλης δήλωσε σκωπτικά: «Ελπίζουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεχάσει τις θέσεις του για απλή αναλογική».

Κατά τα άλλα στη διακομματική με βάση την ημερήσια διάταξη, συζητήθηκε το θέμα του ραδιοτηλεοτπικού χρόνου των κομμάτων που δεν συμμετείχαν στη Βουλή και την Ευρωβουλή (και ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο). Αποφασίσθηκε και για το θέμα αυτό να εκδοθεί διευκρινιστική υπουργική απόφαση.

This entry was posted on Τετάρτη, 6 Ιουνίου, 2012 at 22:20 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply