Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποχωρήσεις κορυφαίων δημοσιογράφων από το MEGA

13 Μαΐου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποιοι δημοσιογράφοι προτίμησαν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους από το να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις;

Αναστάτωση και ανασφάλεια με αφορμή τις νέες ατομικές συμβάσεις και τις κλιμακωτές μειώσεις στους μισθούς επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στο MEGA. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την πιθανότητα να μην δεχτούν αυτό το συμφωνητικό, τα δυνατά χαρτιά του καναλιού, κρατάει από την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν υπογράψει την πρόταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, με την οποία αντιδρούσαν στους όρους του “συμφωνητικού” που προτείνει το κανάλι.

Το πρόβλημα
Σύμφωνα με zappit.gr, βασικό σημείο-αγκάθι, του συμφωνητικού που προτείνει το MEGA είναι το ότι μηδενίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις αποζημιώσεις σε ενδεχόμενες μελλοντικές απολύσεις. Συνεπώς, όταν υπάρχουν εργαζόμενοι που βρίσκονται στο κανάλι της Μεσογείων σχεδόν 20 χρόνια, είναι σαφές ότι θα θέλουν να διασφαλίσουν αυτό τους το δικαίωμα στην αποζημίωση.

Οι εξελίξεις και οι πρώτες αποχωρήσεις
Το …τελεσίγραφο έληξε με την πάροδο των εκλογών της 6ης Μαΐου, καθώς αυτή ήταν και η καταληκτική ημερομηνία που είχε δοθεί από το κανάλι για να υπογράψουν οι δημοσιογράφοι το “συμφωνητικό”. Οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι καταιγιστικές. Ήδη η Μαρία Καρχιλάκη είχε δηλώσει πριν από τις εκλογές,  πως δεν σκοπεύει να υπογράψει τη σύμβαση, προετοιμάζοντας το κλίμα για αυτά που θα ακολουθούσαν.

Όπως γράφει δημοσίευμα του koutipandoras.gr, 17 δημοσιογράφοι, το σύνολο του ιστορικού δυναμικού του μεγάλου καναλιού, αποχωρεί από την εταιρία. Δημοσιογράφοι όπως ο Θάνος Πασχάλης, Μαίρη Λαμπαδίτη, Μαρία Ορφανίδου, Κώστας Καζακόπουλος, Αθηνά Κουφοπάνου και άλλοι, προτίμησαν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους και να φύγουν από το κανάλι, από το να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις.

Το γεγονός της εξόδου της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων προφανώς προοιωνίζει εξελίξεις και στα άλλα μεγάλα ΜΜΕ.

This entry was posted on Κυριακή, 13 Μαΐου, 2012 at 12:32 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply