Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πρόταση από τον Γλέζο για εσωτερικό δανεισμό: Υποχρεωτικό δάνειο στο κράτος για εισόδημα πάνω από 20.000 (Δείτε το Video)

12 Μαΐου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πρόταση για εσωτερικό δανεισμό της χώρας από τους πολίτες της, ο οποίος θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα υψηλότερα εισοδήματα, παρουσίασε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμβληματική μορφή της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι αυτό το δάνειο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όσους έχουν εισόδημα λ.χ. πάνω από 20.000 ευρώ τον χρόνο και εθελοντικό για τους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσαν οι έχοντας να δίνουν 100 ευρώ τον μήνα για αυτόν τον σκοπό.

Οι αναφορές του κ. Γλέζου προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας ενός τέτοιου μέτρου συνιστά, ουσιαστικά, δήμευση.

Ο κ. Γλέζος απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο όρο, πρόσθεσε όμως ότι είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί σε έκτακτες καταστάσεις στην χώρα μας. Διευκρίνισε, δε, ότι πρόκειται για εσωτερικό δάνειο και όχι για φόρο προς τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής

This entry was posted on Σάββατο, 12 Μαΐου, 2012 at 21:07 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply