Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων υπέρ δανειολήπτριας στα Χανιά

22 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σημαντική ρύθμιση των χρεών της με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων πέτυχε μια δανειολήπτρια από τα Χανιά που είχε οφειλές σε 6 τράπεζες ύψους 103.000 ευρώ περίπου σε έξι τράπεζες

Η εν λόγω δανειολήπτρια, που έχει γιο φοιτητή, έμεινε χήρα και ανέλαβε την αποπληρωμή χρέους του αποθανόντος συζύγου της.
Με σύνταξη 1.100 ευρώ το μήνα αλλά με δόσεις στις τράπεζες στις οποίες δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, το 2010 αποφάσισε να απευθυνθεί στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καθώς αδυνατούσε πλέον να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Η δανειολήπτρια ζήτησε την συνδρομή της Ένωσης για ένταξη στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) πράγμα που έγινε, αλλά δυστυχώς η προσπάθεια εξώδικου συμβιβασμού απέτυχε.

Φτάνοντας στα δικαστήρια η δανειολήπτρια προσπάθησε να «σώσει» τα περιουσιακά της στοιχεία: μία διπλοκατοικία 140 τ.μ στην πόλη των Χανίων, την οποία αίτησε την εξαίρεσή της, αρκετά στρέμματα αγροτικής γης, στην ενδοχώρα του Ν Χανίων, αυτοκίνητο: MERCEDES ¨έτος κυκλοφορίας το έτος 2005 , το 1/3 σε κάθετη ιδιοκτησία εμβαδού 62 τ.μ

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με την απόφασή του αναγνώρισε την οικονομικά και κοινωνικά αδύναμη θέση της δανειολήπτριας και με την απόφασή του ρύθμισε τα χρέη της με τον εξής τρόπο:

Θα πληρώσει για τέσσερα χρόνια 300 ευρώ/μήνα, της δόθηκε ένα έτος περίοδο χάριτος, ενώ μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος για να σώσει από την ρευστοποίηση την πρώτη της κατοικία καλείται να πληρώσει το ποσό των 328,77/μήνα για 19 έτη δηλ.228 μήνες.

Επιπρόσθετα με απόφαση του δικαστηρίου το χρέος της στις τράπεζες υπέστη “κούρεμα ” 28.281″ ευρώ ενώ όλα της τα περιουσιακά στοιχεία διασώθηκαν από κάθε ρευστοποίηση.

 

www.flashnews.gr

This entry was posted on Κυριακή, 22 Απριλίου, 2012 at 11:27 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply