Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

2 νέες δημοσκοπήσεις: VPRC που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα και Pulse το «Ποντίκι»…

19 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ακόμη δύο δημοσκοπήσεις –από τις τελευταίες που θα δουν το φως της δημοσιότητας- ανακοινώθηκαν:

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ και είσοδο στη βουλή οκτώ κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει το 22% έναντι 14,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 11,5 %, η ΔΗΜΑΡ με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο ΛΑΟΣ με 3,5% δίνει μάχη με το όριο του 3% το οποίο δεν περνούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και το Άρμα Πολιτών από 1,5%, ενώ 1% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το 3,5% των ψηφοφόρων δηλώνει πως θα ψηφίσει ένα άλλο κόμμα ενώ το 24,1% δηλώνει πως θα απέχει ή θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Σταθερή πρωτοπορία της ΝΔ αλλά και έντονη αποσυσπείρωση του δικομματισμού δείχνει η άλλη δημοσκόπηση της Pulse η οποία δημοσιεύεται την Πέμπτη στο «Ποντίκι». Οκτώ κόμματα μπαίνουν και σε αυτή τη μέτρηση στη Βουλή, με τα επτά να είναι ίδια, αλλά τη θέση του ΛΑΟΣ καταλαμβάνουν οι Οικολόγοι

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 17,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί δεύτερο με 12%, σύμφωνα με την έρευνα η οποία έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1200 ανθρώπων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7% , η Χρυσή Αυγή με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3%. Εκτός Βουλής βρίσκονται ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που συγκεντρώνουν από 2,5% ενώ το Άρμα Πολιτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν μόλις το 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, το Λευκό-αποχή φτάνει το 11% ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.

This entry was posted on Πέμπτη, 19 Απριλίου, 2012 at 13:10 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply