Η Μπαρτσελόνα είχε υπεροχή, είχε ευκαιρίες, είχε δοκάρια αλλά η Τσέλσι είχε Ντρογκμπά.

Ένας «πυροβολισμός» του Ιβοριανού αποδείχθηκε αρκετός για να αποδείξει ότι οι «μπλαουγκράνα» δεν είναι άτρωτοι και με το 1-0 να δώσει προβάδισμα στους «μπλε» για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το τέρμα που πέτυχε η Τσέλσι (45+2΄), κόντρα στην ροή του αγώνα, της έδωσε την ευκαιρία να αφοσιωθεί σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Ο Μέσι «εξουδετερώθηκε» από τρεις ή και τέσσερις παίκτες που είχαν αναλάβει το μαρκάρισμά του στην επανάληψη, ο Σάντσες και ο Φάμπρεγας… τσακώνονταν για το ποιος θα χάσει τις περισσότερες ευκαιρίες και ο Τσεχ είχε αποφασίσει ότι απλά… δεν θα έτρωγε γκολ.

Κάπως έτσι, παρά τις πολλές ευκαιρίες και τα δοκάρια των «μπλαουγκράνα», το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και όλα θα κριθούν στην ρεβάνς που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στο «Καμπ Νου».


Μετά από ένα πεντάλεπτο αναγνωριστικό με την Μπαρτσελόνα να έχει μία ανούσια κατοχή, το ματς πήρε ρυθμό. Στο 9ο λεπτό, οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 όταν ο Σάντσες βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι και πλάσαρε ωραία αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσεχ.

Η Τσέλσι όμως έψαχνε και έβρισκε χώρους για να φύγει στην κόντρα. Το έκανε στο 10΄όταν κέρδισε το κόρνερ στην εκτέλεση του οποίου λίγο έλειψε να σκοράρει. Η «αναμπουμπούλα» έφερε την μπάλα στα πόδια του Κέιχιλ που έβαλε την προβολή χωρίς όμως να βρει στόχο.

Εφτά λεπτά αργότερα, η Μπαρτσελόνα και πάλι «άγγιξε» το γκολ. Το γύρισμα στην «καρδιά» της περιοχής της Τσέλσι έφερε τον Φάμπρεγας σε θέση για γκολ αλλά αυτός αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ισπανός είδε και σε σουτ που έκανε στο 26΄τον Τσεχ να διώχνει. Στο 42΄ο Μέσι έκανε μία από τις γνωστές τους κούρσες, πάσαρε σωστά στον Σεσκ αλλά ο Κόουλ πρόλαβε στην γραμμή το πλασέ του…

Chelsea 1-0 Barcelona από goalsarena2012-3
Για να έρθει στις καθυστερήσεις το γκολ της Τσέλσι. Ο Ραμίρες μετά από λάθος στην μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον Ντρογκμπά που από κοντά νίκησε τον Βαλντές για το 1-0. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε ξανά να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Το έκανε και μάλιστα στο 51΄έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Αντριάνο έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Τσεχ για μία ακόμα φορά έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Οι «μπλε» με «διπλή ζώνη» άμυνας και πολύ προσεκτικές τοποθετήσεις, δεν άφηναν χώρους στους «μπλαουγκράνα» που όμως είχαν πάρει την κατοχή και με πολλές πάσες σε μικρούς χώρους προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Το «τσίμπημα φαρμάκι» του Φάμπρεγας στον Σάντσες στο 56ο λεπτό, είχε αποτέλεσμα αλλά ο Χιλιανός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσεχ. Η Τσέλσι έχοντας το γκολ που ήθελε, είχε γυρίσει πολύ πίσω και απλά περίμενε τον αντίπαλο που έψαχνε τρόπους – και με αλλαγές από τον Γκουαρντιόλα – να βρει δρόμο προς το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 83ο λεπτό ο Καλού, έχοντας κάνει βέβαια επιθετικό φάουλ που δεν καταλογίστηκε, βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-0 αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Βαλντές. Αυτή ήταν ίσως η μοναδική… επίσκεψη της Τσέλσι στην αντίπαλη εστία στο δεύτερο μέρος.

Ο Τσεχ όμως ήταν ο «ήρωας» της Τσέλσι. Στο 87ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ο Πουγιόλ έκανε την γυριστή κεφαλιά και ο γκολκίπερ των «μπλε» έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε. Στο 90+2΄ ο Πέδρο έχασε την τελευταία ευκαιρία της Μπάρτσα σημαδεύοντας το δοκάρι και έτσι έμεινε το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πουγιόλ, Μασεράνο, Αντριάνο, Τσάβι (86΄Κουένκα), Μπουσκέτς, Σεσκ (78΄Αλκάνταρα), Αλέξις (64΄Πέδρο), Ινιέστα, Μέσι.

Τσέλσι (Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρες (88΄Μποσίνγκουα), Μεϊρέλες, Μάτα (74΄Καλού), Ντρογκμπά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.