Ο Λεβαδειακός πήρε μεγάλη νίκη στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη με 1-0 και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του, ενώ έβαλε σε περιπέτειες τους Κρητικούς που θα τα δώσουν όλα για τη σωτηρία την Κυριακή στην τελευταία (30ή) αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Μαζί του θα παλέψει η Κέρκυρα που επικράτησε με 4-1 του ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός που συνέτριψε με 5-1 τον Άρη.

Η ισοπαλία 1-1 στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε Πανιώνιο και σε Ξάνθη έσωσε και μαθηματικά τις δύο ομάδες, ενώ στη μάχη των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-0 από την Τρίπολη επί του Αστέρα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την Δόξα Δράμας, ενώ ΑΕΚ και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ.

Τέλος, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα στο πιο αδιάφορο ματς της ημέρας.

Ο Ολυμπιακός… έβρεξε γκολ στα Γιάννενα

Με ένα ξέσπασμα στο β’ ημίχρονο, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με 4-0 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Δύο γκολ σημείωσε ο Τζιμπούρ (64′, 71′) και από ένα οι Μιραλάς (53′), Φετφατζίδης (75′).

Το ματς ήταν αδιάφορο και για τις δύο ομάδες κι αυτό μάλλον λειτούργησε ανασταλτικά στο α’ ημίχρονο, το οποίο καταναλώθηκε σε κάποια σουτ, κυρίως από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού, και μόνο δύο καλές ευκαιρίες.

Η πρώτη για τους γηπεδούχους, στο 27′, όταν σε γύρισμα του Κυριάκου ο Βίλα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και η δεύτερη για τους φιλοξενούμενους, στο 31′, όταν ο Μιραλάς πήρε την κάθετη πάσα του Φουστέρ, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο Κηπουρός «καθάρισε» τη φάση.

Το σκηνικό άλλαξε στο β’ ημίχρονο, όπου οι πρωταθλητές μπήκαν πιο φορτσάτοι και γρήγορα μετέτρεψαν το ματς σε μονόλογο, κυρίως με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μιραλάς. Στο 53′ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με σουτ πάνω στην κίνηση άνοιξε το σκορ και στο 64′ έδωσε την ασίστ στον Τζιμπούρ, που πλάσαρε εύστοχα τον Κηπουρό.

Ο Αλγερινός στο 73′ έκανε το 3-0, μετά από κόρνερ του Φουστέρ και στο 75′ ο νεοεισελθών Φετφατζίδης ανέβασε τον δείκτη σε 4-0. Ένα δοκάρι του Μιραλάς στο 84′ ουσιαστικά ολοκλήρωσε την εικόνα του αγώνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιχαήλ – Α. Παπαδόπουλος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Ντε Βινσέντι (78′ Πατσατζόγλου), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78′ Γιάκος), Κυριάκος (59′ Τζάνης), Βίλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Κάρολ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (76′ Φέισα), Ορμπάιθ, Φουστέρ, Τζιμπούρ (78′ Ντιόγκο), Μιραλάς, Αμπντούν (72′ Φετφατζίδης).

Κλέιτον και Λάζαρος «οδήγησαν» τον ΠΑΟ στο «διπλό» της Τρίπολης

Τα γκολ των Σίλβα Κλέιτον στο 58′ και Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις έκριναν την αναμέτρηση στην Τρίπολη, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Αστέρα, στο πλαίσιο της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

Παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις παίχτηκε στα πρώτα 45 λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» δεν δημιούργησαν τη μεγάλη ευκαιρία, εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του 8ου λεπτού, όταν ο Μπαντής με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα, πριν τη στείλει στα δίχτυα ο Μαρίνος.

Οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό ήταν υποτονικοί και δεν ανησύχησαν ούτε μία φορά την εστία του Καρνέζη. Στο 32΄ ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Περόνε στην περιοχή, αλλά δεν είχαν δίκιο, καθώς η τηλεοπτική κάμερα έδειξε πως δεν υπήρξε παράβαση.

Αν κι ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που προηγήθηκε στο 58΄ με το σουτ του Κλέιτον μέσα από την περιοχή, μετά από ατομική προσπάθεια του Βραζιλιάνου. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν, ωστόσο δεν ανησύχησαν την εστία του Καρνέζη. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς να κάνει το 2-0 με τον Χριστοδουλόπουλο.

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Φρανκού – Μαρίνος, Βιτόλο, Κλέιτον

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπουρής, Πιπίνης, Αλβαρες (76΄ Σολάκης), Πουλίδο, Χουανίτο, Ουσέρο, Φρανκού (46΄ Ροτζέριο), Ράγιος, Περόνε, Ναβάρο (79΄ Μπρέσκα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Μαρίνος (60΄ Μαυρίας), Νίνης (75΄ Φουρλάνος), Χριστοδουλόπουλος, Βιτόλο, Πετρόπουλος, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (60΄ Καραγκούνης).

Ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τα πλέι οφ με κορυφαίο τον νεαρό Παναγιωτούδη

Την παρουσία του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ εξασφάλισε και μαθηματικά ο ΠΑΟΚ, χάρη στη νίκη του με 2-0 επί της Δόξας Δράμας στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής. Ο Παναγιωτούδης στο 12′ και ο Νιμανί στο 59′ πέτυχαν τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς, που έφτασαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον Ατρόμητο.

Αποφασισμένος να πετύχει την πρώτη του νίκη στην έδρα του μετά από σχεδόν τρεις μήνες (η τελευταία ήταν στις 21 Ιανουαρίου απέναντι στον Πανιώνιο), ο «Δικέφαλος του Βορρά» ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς, στο 12ο λεπτό, με τον νεαρό Παναγιωτούδη να σκοράρει με σουτ, στην πρώτη παρουσία του ως βασικός με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι είχαν καλές ευκαιρίες με τον Αθανασιάδη και τον Τσιρίλο, όμως ο Δαύκος ήταν σε ετοιμότητα.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 54΄, ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε σουτ του Σταφυλίδη, ενώ στη συνέχεια ο Αθανασιάδης έχασε γκολ που… δεν χάνεται, σουτάροντας άουτ προ κενής εστίας.

Όμως το δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 59΄ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή του Νιμανί. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλο δοκάρι σε σουτ του Παναγιωτούδη, ενώ την ίδια τύχη είχε και το απευθείας φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία στο 75΄, με το 2-0 να μην αλλάζει ως το τέλος.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Σταφυλίδης, Ετο – Σοϊλέδης, Ψυχογιός

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Πάμπλο Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68΄ Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Ιβιτς (60΄ Γιάννου), Αθανασιάδης, Παναγιωτούδης, Νιμανί (76΄ Λίνο), Ετο

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Δαύκος, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης, Κάπελ (57΄ Κυβελίδης), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός (46΄ Ρούτσης), Ουέλινγκτον, Σοϊλέδης (68΄ Στεργιανός-Μιχαηλίδης)

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 29ης αγωνιστικής:

Πανιώνιος-Ξάνθη 1-1 (72′ Ομο – 25′ Βασιλακάκης)

Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 0-2 (58′ Κλέιτον, 90’+ Χριστοδουλόπουλος)

Εργοτέλης-Λεβαδειακός 0-1 (56′ Σουμπίνιο)

Παναιτωλικός-Αρης 5-1 (11′ Πασάς, 45′ Καμαρά, 47′ Χαριστέας, 53′ αυτ. Σανκαρέ, 76′ Φερνάντες – 74′ Γιαννιώτας)

ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας 2-0 (12′ Παναγιωτούδης, 59′ Νιμανί)

Κέρκυρα-ΟΦΗ 4-1 (20′ Ιωάννου, 23′, 90’+ Βέντσελ, 25′ Γραμμόζης – 13′ Μάντζιος)

ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-4 (53′ Μιραλάς, 64′, 71′ Τζιμπούρ, 75′ Φετφατζίδης)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 29 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 70 –ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ–

2. Παναθηναϊκός 63 –ΠΛΕΪ ΟΦ–

3. ΠΑΟΚ 50 –ΠΛΕΪ ΟΦ–

4. Ατρόμητος 50 –ΠΛΕΪ ΟΦ–

5. ΑΕΚ 47 –ΠΛΕΪ ΟΦ–

6. Αστέρας Τρίπολης 42

7. ΟΦΗ 37

8. Άρης 36

9. Λεβαδειακός 36

10. ΠΑΣ Γιάννινα 35

11. Ξάνθη 33

12. Πανιώνιος 33

13. Κέρκυρα 31

14. Εργοτέλης 29

15. Παναιτωλικός 28

16. Δόξα Δράμας 16 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ–

* Ο Παναθηναϊκός και ο Αρης έχουν από ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

 

Σκόρερς:

20 γκολ: Μιραλάς (Ολυμπιακός)

16 γκολ: Μήτρογλου (Ατρόμητος)

15 γκολ: Λέτο (Παναθηναϊκός)

 

Η τελευταία αγωνιστική

Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 19.00 (NET)

ΑΡΗΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 19.00  (NOVA)

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ19.00  (NOVA)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ19.00  (NOVA)

ΔΟΞΑ ΔΡ. – A.E.K.19.00  (NOVA)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ.19.00  (NOVA)

Ο.Φ.Η. – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ19.00  (NOVA)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ19.00 (NOVA)

Super… Adios!

Μιχάλης Τσόχος και Βασίλης Σαμπράκος του Sport-Fm.gr, μετακομίζουν μεσοβδόμαδα και αποκαλύπτουν τι θα πει ο Βάσκος πριν μετακομίσει κι εκείνος στην πατρίδα του. Κι αφού αναρωτιούνται μήπως ο Ατρόμητος κουνήσει σεντόνι και αναλύουν πως ο Εργοτέλης έφτασε να κουνάει μαντίλι, εξηγούν πώς η Κέρκυρα έχει μετατραπεί σε Μπαρτσελόνα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.