Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κρατήστε την μοτοσυκλέτα σας «καινούργια»

10 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συμβουλές για την προστασία της μηχανής

http://www.newsbeast.gr/files/temp/157576712DC0FE2C3A01A14F64FF6D30.jpgH εικόνα μιας δίτροχης απαστράπτουσας καλλονής όταν βγαίνει από τη βιτρίνα του καταστήματος είναι εντυπωσιακή. Πώς όμως μπορούμε να διατηρήσουμε τη μοτοσικλέτα μας σε αυτήν την κατάσταση; 

• Να θυμάστε πως ο ήλιος δεν είναι ο καλύτερος φίλος των μοτοσικλετών, για αυτό λοιπόν προτιμήστε σκιερά μέρη για να την αφήνετε.

• «Εχθρός» των πλαστικών τμημάτων είναι επίσης η σκόνη, το χώμα, αλλά και το θαλασσινό νερό. Ένα καλό ξέβγαλμα, έστω και μόνο με νερό, είναι απαραίτητο, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

• Δώστε προσοχή που την παρκάρετε. Αν την αφήσετε ανάμεσα από αυτοκίνητα, φροντίστε να υπάρχει αρκετός χώρος, ώστε να μειώσετε (κατά το δυνατό) την πιθανότητα να την βρείτε «ξαπλωμένη» όταν επιστρέψετε. Αν πάλι τη βάλετε στο πεζοδρόμιο (το ξέρετε ότι παρανομείτε) προσέξτε να υπάρχει άπλετος χώρος για να διευκολύνετε την κίνηση των πεζών αφενός και να αποφύγετε μικρογραντζουνιές αφετέρου.

• Αν τα βράδια την παρκάρετε στο δρόμο, αγοράστε οπωσδήποτε κουκούλα και προσέξτε ιδιαίτερα από ποιο σημείο περνάτε τις κλειδαριές. Αν πάλι έχετε κλειστό χώρο, αλλά η μοτοσικλέτα ίσα που χωράει, καλό είναι να «ντύσετε» τα επίφοβα σημεία (π.χ. γωνίες) με ένα μαλακό υλικό (π.χ. αφρολέξ).

www.Mototriti.gr

This entry was posted on Τρίτη, 10 Απριλίου, 2012 at 17:15 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply