Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλαλούμ με το επίδομα θέρμανσης!

7 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το απόλυτο αλαλούμ αναμένεται να προκληθεί με το επίδομα θέρμανσης, που ίσως δοθεί το φθινόπωρο σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα οδηγήσει σε αύξηση τουλάχιστον κατά 40% της τιμής του θέρμανσης, που μπορεί να υπερβεί και το 1,40 ευρώ το λίτρο, κάτι που θα οδηγήσει σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Ακόμα χειρότερα πρόκειται να γίνουν τα πράγματα αν έρθει η στιγμή να χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης που έχει προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αφού οι κανόνες και οι όροι που πρόκειται να τεθούν αποτελούν περισσότερο… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η επιτροπή που έχει συσταθεί για να προωθήσει το θέμα του επιδόματος έχει έτοιμο ένα προσχέδιο προτάσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το υψόμετρο, η περιοχή, ακόμα και η θερμοκρασία για κάθε μήνα που περνάει. Πιο συγκεκριμένα, στόχος είναι να υπάρξουν τρεις βαθμίδες επιδομάτων ανάλογα με τις αντίστοιχες ζώνες στις οποίες θα χωριστεί η Ελλάδα. Η λογική είναι ότι όσο πιο βόρεια τόσο υψηλότερο είναι το επίδομα που θα χορηγείται. Η πρώτη ζώνη θα καλύπτει την Κρήτη και την Πελοπόννησο, η δεύτερη την κεντρική Ελλάδα και η τρίτη την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Την ίδια στιγμή όμως θα μπαίνει ως προϋπόθεση και το υψόμετρο σε κάθε περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι άλλο το επίδομα που θα χορηγείται για μια οικογένεια που ζει στα ορεινά του Ολύμπου και άλλο για μια οικογένεια που μένει στα παράλια του Πλαταμώνα, για παράδειγμα. Το θέατρο του παραλόγου έρχεται να ολοκληρωθεί με τον υπολογισμό στο τελικό ποσόν του επιδόματος που θα δίνεται και της θερμοκρασίας που υπήρχε στην περιοχή αυτή τον προηγούμενο μήνα από την καταβολή του επιδόματος. Δηλαδή, για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης τον Δεκέμβριο θα συνυπολογιστεί ποια ήταν η μέση θερμοκρασία στην περιοχή των Τρικάλων, για παράδειγμα, τον προηγούμενο μήνα, τον Νοέμβριο.

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια πρέπει να προσθέσουμε τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία που θα μπουν ως όριο για την καταβολή του επιδόματος.

 

Βασίλης Αγγελόπουλος

This entry was posted on Σάββατο, 7 Απριλίου, 2012 at 21:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply