Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ψάχνουν δικηγόρο, πρόεδρο ομάδας, για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

2 Απριλίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο ύποπτος είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος

Ψάχνουν δικηγόρο, πρόεδρο ομάδας, για το οπλοστάσιο στη ΛούτσαΣε έναν 53χρονο δικηγόρο σε περιοχή της Λούτσας, ο οποίος είχε διατελέσει δημοτικός συμβουλος και σήμερα είναι πρόεδρος και χρηματοδότης σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο – το οποίο αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική – εστιάζεται η έρευνα της ΕΛΑΣ, προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για το οπλοστάσιο(περισσότερα από τριάντα υποπολυβόλα και άλλα πολεμικού τύπου όπλα, σφαίρες κλπ) που βρεθηκε το πρωί, σήμερα Δευτέρα, σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας.

Ο δικηγόρος είναι ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας, η οποία ήταν κενή, καθώς τις τελευταίες ημέρες ανακαινιζόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του 53χρονου υπήρχαν προσφατως καταγγελίες από επιχειρηματίες για απειλή και εκβίαση σε σχέση με μια υπόθεση εμπορίας αυτοκινήτων.

Ωστόσο ουδέποτε κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για συμμετοχή σε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.

Κάτοικοι της περιοχής μιλούν για έναν φιλήσυχο δικηγόρο που αναλάμβανε κυρίως αστικές υποθέσεις στην περιοχή της Αρτέμιδας και των Σπάτων, ενώ το ποδοσφαιρικό σωματείο στο οποίο ήταν πρόεδρος ουδέποτε είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για διάπραξη επεισοδίων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναζητούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο δίκτυο διακίνησης λαθραίων όπλων, ενώ ερευνάται ποιά ήταν η προέλευση και ο προορισμός τους.

Οι αστυνομικοί θεωρούν, πάντως, περιορισμένες τις πιθανότητες το οπλοστασιο της Λούτσας να σχετίζεται με δράση οργανώσεων αντάρτικου πόλης• πιθανότερο θεωρούν να σχετίζονται με υπόθεση του κοινού ποινικού εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της έρευνας για την δράση της συμμορίας των νεαρών με τα καλάσνικοφ, που είχε αποκαλυφθεί προ τεσσάρων μηνών, είχε προκύψει η πληροφορία ότι προμηθευτής των όπλων τους ήταν άτομο από την Λούτσα.

Ωστόσο οι αστυνομικοί είναι προς το παρόν επιφυλακτικοί για τον συσχετισμό των δύο υποθέσεων…

This entry was posted on Δευτέρα, 2 Απριλίου, 2012 at 21:36 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply