Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι τελικές οδηγίες της εφορίας για τη συμπλήρωση των δηλώσεων

17 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Στο σπίτι θα κρατήσουμε τις αποδείξεις, παγίδα φόρων τα νέα τεκμήρια – Αναλυτικά οι οδηγίες

Οι τελικές οδηγίες της εφορίας για τη συμπλήρωση των δηλώσεωνΠαγίδες για εκατομμύρια φορολογούμενους κρύβει η συμπλήρωση των εφετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς η μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των τεκμηρίων για όλους και οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα με την μείωση των εκπτώσεων φόρων από διάφορες δαπάνες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πρόσθετη φορολογία μεγάλο ποσοστό φορολογουμένων.

Το υπουργείο Οικονομικών αν και έχει ανακοινώσει ότι οι φορολογικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2012 εντούτοις εξέδωσε την Παρασκευή το «βιβλιάρακι» της εφορίας με οδηγίες βάσει των οποίων θα συμπληρωθούν οι κωδικοί του εντύπου της φορολογίας εισοδήματος.

Πέραν από τις αλλαγές στο έντυπο της εφορίας το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους πολίτες που θα επιλέξουν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους χειρόγραφα (είτε με απευθείας κατάθεση στην εφορία είτε μέσω ταχυδρομείου) να κρατήσουν στο σπίτι τους τις αποδείξεις καταναλωτικών αγαθών. Επίσης, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ είναι υποχρεωτική η υποβολή της δήλωσης για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από το ποσό αυτό.

Για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, ισχύει αφορολόγητο 9.000 ευρώ.

Συνεπώς, χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι που είχαν το 2011 ετήσιο ατομικό εισόδημα από 5.000 έως 6.000 ευρώ υποχρεούνται φέτος, για πρώτη φορά, να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, μέσω Διαδικτύου, είναι φέτος υποχρεωτική για όλα τα φυσικά πρόσωπα που κατά τη διάρκεια του 2011 ασκούσαν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και για κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο που η δήλωσή του θα υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει για τους υπόλοιπους φορολογούμενους πάνω από ποιο όριο εισοδήματος υποχρεούνται να υποβάλλουν τη δήλωση ηλεκτρονικά. Το όριο αυτό, με βάση πληροφορίες, θα είναι μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.

This entry was posted on Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2012 at 11:13 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply