Οδηγίες για να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης διαφθοράς στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, έδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να χρηματίζονται κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Επί του θέματος υπήρξε την Παρασκευή επικοινωνία του Λουκά Παπαδήμου με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντόπουλου, η οποία ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά την σύλληψη των δύο υπαλλήλων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έπειτα από καταγγελία επενδυτή ότι του ζητήθηκε «μίζα», προκειμένου να εκταμιευθεί εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Αργότερα, στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ζητώντας τους, κατά πληροφορίες, τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης.

Προφυλακιστέοι οι υπάλληλοι
Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου ΑνάπτυξηςΠροφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες επ’ αυτοφώρω να χρηματίζονται από επιχειρηματία, ο οποίος ανέμενε την έγκριση επιδότησης για επένδυση που έχει κάνει στο νομό Αργολίδας.

Ο Κωνσταντίνος Λιάκος, που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, μόλις του παρέδωσε ο επιχειρηματίας προσημειωμένα 120 χιλιάδες ευρώ και ο συνάδελφός του Κωνσταντίνος Καζαζάκης, που συνελήφθη ακολούθως, αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση που τους αποδίδονται.

Ο πρώτος υποστηρίζει πως του έστησε πλεκτάνη ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, ο δε δεύτερος πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και επίσης ότι υπηρεσιακώς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον επίμαχο φάκελο επιδότησης.

Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς των δύο υπαλλήλων και μάλιστα ο ανακριτής – σύμφωνα με πληροφορίες – ρώτησε επανειλημμένα τους κατηγορούμενους και κυρίως τον πρώτο, αν είναι σύνηθες να συναντούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι με πολίτες για υπηρεσιακά ζητήματα εκτός γραφείου.

Ο Κ. Λιάκος φέρεται να υποστηρίζει πως ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που τον πίεσε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ότι «από αφέλεια» ανταποκρίθηκε και τον συνάντησε δύο φορές. Τη δεύτερη και μοιραία για τον υπάλληλο, όπως ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει, ο επιχειρηματίας του έδωσε μία σακούλα και μόλις την πήρε στα χέρια του τον συνέλαβαν.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.