Καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της οικονομίας ως και το 2016

Στη Βουλή η δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώΗ νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων για το πακέτο βοήθειας των 109 δισ. ευρώ που θα διατεθούν στη χώρα μας μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF) και σ΄αυτά θα προστεθεί και η επιπλέον βοήθεια από το ΔΝΤ ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των 130 δισ. ευρώ, κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας θα εξακολουθήσει να εισπράττει τις υπολειπόμενες δόσεις – ύψους 38 δισ. ευρώ – από το δάνειο που είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ με βάση το πρώτο μνημόνιο. Ετσι καλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της οικονομίας ως και το 2016.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη στην υπογραφή της νέας συμφωνίας μετά την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων, δηλαδή του νέου μνημονίου, και την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI) και το τέλος της διαπραγμάτευσης.

Ταυτόχρονα κατατέθηκε στη Βουλή από την υπουργό Ανάπτυξης κυρία Αννα Διαμαντοπούλου νομοσχέδιο με ισοδύναμα κοινωνικά μέτρα για τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού και την απελυθέρωση της αγοράς, την ανασυγκρότηση της ελληνικής παραγωγής, τη διακίνηση και διάθεση των προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και τη διασφάλιση και προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Η κυρία Διαμαντοπούλου με την επιστροφή της σήμερα από τις Βρυξέλλες αναμένεται να παρουσιάσει τις αρχές αυτού του νομοσχεδίου που στόχο έχει τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις. Μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων, ανοίγει πλέον ο δρόμος πρός τις εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση Σχεδίου Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίαs, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος και παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή της Κύριας Σύμβασης».

Η αιτιολογική έκθεση

Το σχέδιο νόμου

Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου

Η ειδική έκθεση

Η έκθεση αξιολόγησης

Η δημόσια διαβούλευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.