Αίσθηση σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει ο άθλος του νέου παγκόσμιου πρωταθλητή στο ύψος Δημήτρη Χονδροκούκη

Ο 24χρονος άλτης που έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, με άλμα 2 μέτρων και 33 εκατοστών, επέστρεψε στην Αθήνα στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους Έλληνες, που δοκιμάζονται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ωστόσο σόκαρε περιγράφοντας τις άθλιες συνθήκες προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

“Παρ’ όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση την οποία όλοι περνούμε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό. Τα σχέδιά μου για το Λονδίνο είναι να μπορέσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μου όσο το δυνατόν καλύτερα και -γιατί όχι- ένα ακόμη μετάλλιο”, είπε ο νεαρός άλτης.

Συνέχισε κάνοντας αναφορά στις συνθήκες προπόνησης του: “Οι συνθήκες στις οποίες προπονούμαι είναι απαράδεκτες. Δεν υπάρχει θέρμανση, ζεστό νερό, κλιματισμός το καλοκαίρι. Το προηγούμενο καλοκαίρι το στάδιο -του Αγ.Κοσμά όπου προπονούμαι- ήταν κλειστό τις περισσότερες ώρες της ημέρας και όλα αυτά δυσκολεύουν την κατάσταση”.

Στο πλευρό βέβαια ο πατέρας και προπονητής του Κυριάκος Χονδροκούκης, παλιός πρωταθλητής του ύψους, που ομοίως δεν έκρυψε την πικρία του για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν, λέγοντας πως οι χώροι προπόνησης εγκαταλείπονται.

Ο θρίαμβος του Έλληνα αθλητή σχολιάστηκε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

“Η Ελλάδα χρειάζεται καλές ειδήσεις αυτή την περίοδο και ο Δημήτρης Χονδροκούκης τα κατάφερε με ένα μεγάλο άλμα, πετυχαίνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σ’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα”, τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Megatv

Χονδροκούκης «Μην τολμήσει κανένας πολιτικός να συγχαρεί τον γιο μου»


Χονδροκούκης «Μην τολμήσει κανένας πολιτικός να… από fon1972

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.