Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Καμπάνες” για κάπνισμα σε καφέ μπαρ της Πτολεμαΐδας

6 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Λαχτάρησαν οι ιδιοκτήτες καφετεριών, μπαρ και καφενείων στην Πτολεμαΐδα από τα πρόστιμα που έριξε κλιμάκιο της υγειονομικής υπηρεσίας που βγήκε την περασμένη εβδομάδα παγανιά για ελέγχους, καθώς διαπιστώθηκε πληθώρα παραβάσεων του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους και επέβαλε τα πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο, τόσο στους παρανομούντες καταστηματάρχες όσο και σε πελάτες που συνελήφθησαν να καπνίζουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Σωματείου Ιδιοκτητών καταστημάτων Καφεστίασης και Αναψυχής Εορδαίας «Η Εξυπηρέτηση» Σίμο Καλαϊτζόπουλο, οι ελεγκτές διενήργησαν ελέγχους σε τουλάχιστον 35 καταστήματα της πόλης και βεβαίωσαν πλήθος παραβάσεων, επιβάλλοντας στις περισσότερες περιπτώσεις πρόστιμο 1200 ευρώ στους καταστηματάρχες (600 γιατί επέτρεπαν σε πελάτες να καπνίζουν και άλλα 600 γιατί βρέθηκαν σταχτοδοχεία σε τραπέζια), ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιβλήθηκαν και πρόστιμα για την έλλειψη αυτοκόλλητων απαγόρευσης του καπνίσματος ή μη επαρκή αυτοκόλλητα, ενώ πρόστιμα ύψους 50 ευρώ επιβλήθηκαν και σε όσους πελάτες συνελήφθησαν να καπνίζουν.

Βέβαια οι παραβάτες έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης για την μείωση του προστίμου, το οποίο ωστόσο μειώνεται κατά το ήμισυ εάν εξοφληθεί εντός 10 ημερών.

Ο κ. Καλαϊτζόπουλος επισήμανε ότι ο κλάδος από την αρχή είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του με το μέτρο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχει μεγάλες επιπτώσεις στη λειτουργία των καταστημάτων τους που απειλούνται με λουκέτο, γι’ αυτό και πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων καφεστίασης αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν ημιυπαίθριους στεγασμένους όμως χώρους για τους καπνιστές ενώ όσοι δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα υποχρεώνονται να κάνουν τα στραβά μάτια για να μην διώξουν και τους ελάχιστους πελάτες που τους έχουν απομείνει.

Το μόνο ευτύχημα είναι ότι φθάνει η άνοιξη και τα περισσότερα καταστήματα θα βγάλουν τραπεζοκαθίσματα σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους οπότε θα απαλλαγούν μέχρι το φθινόπωρο από την αγωνία των ελέγχων.

ΡΟΗ Βασβατέκη

This entry was posted on Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2012 at 12:37 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply