Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνεργασία Δήμου Βοϊου – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγή Βιοντίζελ

6 Μαρτίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Την προγραμματική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βοΐου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, για την παραγωγή βιοντίζελ μέσω τηγανέλαιων που θα συγκεντρωθούν από πολίτες του Δήμου, υπέγραψαν τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Γιώργος Χαραλαμπίδης και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Ελέγχου του ΤΕΙ, Νίκος Ασημόπουλος.

Έτσι ξεκινάει και επίσημα η συνεργασία των δύο πλευρών για μια καινοτόμα δράση, στην οποία ο Δήμος Βοΐου είναι πρωτοπόρος στη Δυτική Μακεδονία, με στόχο να εξασφαλίζει φθηνή καύσιμη ύλη για τους δημότες του συμβάλλοντας παράλληλα και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε όλο το Δήμο Βοΐου, για τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτό το πρόγραμμα, που θα έχει ισχύ για ένα χρόνο, με προοπτική να επεκταθεί, με τους ενδιαφερόμενους απλώς να παραδίδουν τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια στους υπευθύνους των υπηρεσιών του Δήμου οι οποίοι με τη σειρά τους, θα τα δίνουν στους ειδικούς του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ώστε να γίνει η επεξεργασία και μετατροπή σε βιοντίζελ.

Ο Δήμος Βοϊου θα κρατά το 51% της παραγωγής βιοντίζελ, ενώ το υπόλοιπο 49% θα το εκμεταλλεύεται το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα παρέχει πλήρη στοιχεία και αναλύσεις για την πορεία του προγράμματος.

Η Δήμαρχος, Παναγιώτα Ορφανίδου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο, Θεόδωρο Πήττα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Μακρή, οι οποίοι έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι παρακολούθησης του προγράμματος από πλευράς Δήμου, ξεναγήθηκαν από τον καθηγητή Γιάννη Κάρμαλη, στις ειδικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής βιοντίζελ, βλέποντας μάλιστα και τις ποσότητες τις οποίες ο Δήμος Συκεών Θεσσαλονίκης έχει αποστείλει στο Ίδρυμα, με το οποίο έχει συνάψει συνεργασία.

www.tovoion.com

This entry was posted on Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2012 at 20:01 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply