Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιστολή του Πασχάλη Χαρούμενου για παράταση στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας

17 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δυτικής Μακεδονίας

Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη αφορά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» με την οποία ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης υποβολής των αιτήσεων κατά ένα μήνα της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία».

Αποδέκτες της επιστολής είναι ο Υπουργός Kώστας Σκανδαλίδης, ο Υφυπουργός Ιωάννης Δριβελέγκας και ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών πόρων και Υποδομών  Βαγγέλης Διβάρης .

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Παράταση  στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας

Η Δυτική Μακεδονία  πλήττεται εδώ και δύο μήνες από έντονα καιρικά φαινόμενα, παρατεταμένες χιονοπτώσεις και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο Δήμος Φλώρινας καθώς και 37 ορεινές κοινότητες του Δήμου Γρεβενών κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του πολικού ψύχους.

Λόγω αυτών των γεγονότων παρατηρήθηκαν προβλήματα και αδυναμία προσέλευσης των γεωργοκτηνοτρόφων  για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας που η προθεσμία τους λήγει στις 29/2/2012.

Παρακαλούμε για την χορήγηση παράτασης  ενός μηνός για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους παραγωγούς της Περιφέρειάς μας  να συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

This entry was posted on Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, 2012 at 19:43 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply