Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αίτημα του Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για κήρυξη του Δήμου Γρεβενών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης…

11 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή συμπαράστασης από το Επιμελητήριο Γρεβενών…

Λόγω των συνεχιζόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών στο Δήμο Γρεβενών, κύρια στην ορεινή περιοχή, με ισχυρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης έστειλε την με την αριθμ. πρωτ. 6164/11-2-2012 και ώρα 13:30, επιτολή προς: τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, με την οποία ζητεί να κηρυχτεί ο Δήμος Γρεβενών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η επιστολή έχει ως εξής:
Σας καθιστούμε γνωστό ότι στα ορεινά Γρεβενά λόγω των ισχυρών ανέμων και της χιονοθύελλας (ανεμοσούρια) αλλά και επειδή το ύψος του χιονιού είναι μεταξύ 3-4 μέτρων, αδυνατούμε πλέον να κρατήσουμε ανοικτό το εσωτερικό οδικό δίκτυο. Είναι αδύνατο με αυτές τις άσχημες συνεχιζόμενες καιρικές συνθήκες να κρατήσουμε ανοικτούς τους 104 οικισμούς του Δήμου μας και ιδιαίτερα τις κτηνοτροφικές μονάδες και να εξασφαλίσουμε την επάρκεια τους σε ζωοτροφές.

Το δίκτυο ύδρευσης έχει υποστεί πολλές ζημιές από τους ερπυσμούς και το σύνολο των πηγών στον ορεινό όγκο έχει παγώσει.. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι σε πολλούς οικισμούς δεν υπάρχει ρευματοδότηση.

Έχοντας υπ΄ όψιν τα παραπάνω για την ασφάλεια των Δημοτών μας, παρακαλούμε άμεσα να κηρύξετε τον Δήμο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Δήμαρχος

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Το Επιμελητήριο Γρεβενών αναφέρει

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών κ. Νικόλαος Ράμμος συναινεί και συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Γρεβενών για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στα όρια του Δήμου Γρεβενών και πλήττουν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ορεινό και όχι μόνο τμήμα (ξενοδοχειακές-τουριστικές επιχειρήσεις, καταλύματα, καταστήματα εστίασης, γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες κ.α.).

Ως Eπιμελητήριο Γρεβενών ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ράμμος


This entry was posted on Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 2012 at 20:20 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply