Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σιδέρωσε τα πουκάμισα σε πέντε λεπτά

6 Φεβρουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Χρειάζεται τρόπος και όχι κόπος

Σιδέρωσε τα πουκάμισα σε πέντε λεπτάΑν το σιδέρωμα του πουκάμισου το νιώθεις σαν τον μεγαλύτερο μπελά, ακολούθησε παρακάτω απλά βήματα για να το κάνεις… παιχνιδάκι. 

Βήμα πρώτο: Πρώτα πρώτα σιγουρέψου ότι έχεις ελέγξει τις οδηγίες στο ρούχο και έχεις ρυθμίσει τη θερμοκρασία στο σίδερο αναλόγως. Επίσης σημαντικό ρόλο στο καλό σιδέρωμα παίζει και η κατάσταση της σιδερώστρας. Αν το ύφασμα της είναι τσαλακωμένο, καμένο και γενικότερα σε άσχημη κατάσταση, ό,τι και να κάνεις, εσύ, το αποτέλεσμα είναι… καταδικασμένο.

Βήμα δεύτερο: Ξεκίνα από το κολάρο και την πατιλέτα. Πρώτα τη μέσα μεριά και μετά την έξω, ισιώνοντας λίγο λίγο το ύφασμα για να αποφύγεις τις ζάρες.

Βήμα τρίτο: Μετά πέρνα στις μανσέτες και κάνε το ίδιο. Πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικά.

Βήμα τέταρτο: Στη συνέχεια και αφού ισιώσεις με τα χέρια σου ένα ένα τα μανίκια, σιδέρωσέ τα ξεκινώντας από την εσωτερική πλευρά της μανσέτας και συνεχίζοντας προς την εξωτερική πλευρά.

Βήμα πέμπτο: Άπλωσε το πουκάμισο στη μύτη της σιδερώστρας «φορώντας» τους ώμους εναλλάξ, μία τον έναν και μία τον άλλον, έτσι ώστε να σιδερωθούν ομοιόμορφα.

Βήμα έκτο: Έχει μείνει τελικά μόνο το κυρίως μέρος του πουκάμισου, που κυλάς διαδοχικά πάνω στη σιδερώστρα, πατώντας από πάνω προς τα κάτω και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές.

Προσοχή: Βασική προϋπόθεση για να έχεις πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, είναι να διατηρείς το σίδερο σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

womenonly

This entry was posted on Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2012 at 16:51 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply