Στα εξ αναβολής ματς

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ σε εξ αναβολής αγώνα για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και ουσιαστικά κατάφερε να ξεφύγει με πέντε βαθμούς από τον δεύτερο Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο πρώτο από τα δύο σημερινά ματς, η Δόξα Δράμας νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Ουέλινγκτον από το 7ο λεπτό και έτσι οι «μαυραετοί» πανηγύρισαν για πρώτη φορά το τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Μύρισε… τίτλο ο Παναθηναϊκός με 3-0 επί του Λεβαδειακού
Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την… υποχρέωση νικώντας άνετα 3-0 τον Λεβαδειακό, στον αγώνα που χρωστούσε από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και έκανε πράξη τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Ολυμπιακό. Με δύο γκολ του Τοτσέ (59′, 63′) και ένα του Σαριέγκι (33′) οι «πράσινοι» στρογγυλοκάθισαν στη θέση του οδηγού, 12 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα σουτ με το Ζέκα στο ξεκίνημα που απέκρουσε ο Κυριακίδης, αλλά ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Ο Βασιλείου ξέφυγε από τον Σαριέγκι στο 16′, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε τον Καρνέζη που έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «πράσινοι» απάντησαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Κυριακίδης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του Κουίνσι μέσα από την περιοχή.

Στο 21′ ο Ζέκα πέτυχε γκολ με σουτ, αλλά σωστά δεν μέτρησε καθώς ο Πορτογάλος ήταν εκτεθειμένος.

Στο 29′ ο Τοτσέ δεν μπόρεσε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, μετά την προσωρινή επέμβαση του Κυριακίδη στο μακρινό σουτ του Λέτο. Στο 33′ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γυριστή κεφαλιά του Σαριέγκι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέτο (1-0) και με το σκορ αυτό οι δύο ομάδες μπήκαν στ’ αποδυτήρια.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος και στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ για να «καθαρίσουν» το ματς. Τα κατάφεραν πολύ εύκολα, μέσα σε 5 λεπτά (59′ – 63′), με τον Τοτσέ να παραβιάζει δύο φορές τα δίχτυα των Βοιωτών με ισάριθμα σουτ.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στην πιο άνετη και παράλληλα ευρεία νίκη τους μετά από το 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης στις 17 Δεκεμβρίου 2011 (14η ημέρα), ενώ έσπασαν την κατάρα του 1-0 μετά από τέσσερις αγωνιστικές (Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας και Ατρόμητος).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΑΓΩΝΑ

16′ Πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι και είναι για τον Λεβαδειακό, όταν ο Βασιλείου μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, πλάσαρε και ο Καρνέζης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ

18′ Ο Κουίνσι πήρε τη μπάλα από τα δεξιά πέρασε τρεις αντιπάλους και έκανε το σουτ με το αριστερό με τον Κυριακίδη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ

32′ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαριέγκι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

59′ ΓΚΟΛ 2-0 Κόρνερ του Κουίνσι, η μπάλα στρώθηκε στον Λέτο, ο Αργεντινός σούταρε και στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Τοτσέ στέλνοντας τη από κοντά στα δίχτυα για το 2-0

63′ ΓΚΟΛ 3-0 Ο Παναθηναϊκός στην κόντρα , ο Λέτο έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Τοτσέ, ο Ισπανός τετ-α-τετ με τον πορτιέρο του Λεβαδειακού, πλάσαρε και η μπάλα στα δίχτυα

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος – Μαχαίρας, Βιάνα, Ιωάννου

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βιτόλο (71′ Καραγκούνης), Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι (82′ Μαυρίας), Λέτο, Τοτσέ (78′ Πετρόπουλος).

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Βιάνα, Μαχαίρας, Κοιλιάρας (59′ Παπαδόπουλος), Βασιλείου (71′ Ζαουί), Αλεξίου, Ιωάννου, Κουτσόπουλος (59′ Σάντσες), Μεντί, Πόποβιτς, Σουμπίνιο

Η Δόξα «φτερούγισε» στην πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα

Την πρώτη νίκη της στο εφετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Δόξα Δράμας με 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο «Καυτανζόγλειο» στάδιο στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το «χρυσό» τέρμα για τους «μαυραετούς» πέτυχε στο 7ο λεπτό της συνάντησης ο Ουέλινγκτον και χάρισε έτσι στην ομάδα του το «τρίποντο».

Η μακεδονική ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια που δημιούργησε. Στο 7΄ ο Σοϊλέδης σέντραρε, οι αμυντικοί του αρκαδικού συγκροτήματος δεν κατόρθωσαν να απομακρύνουν την μπάλα και ο επερχόμενος Ουέλινγκτον με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Χακόμπο. Απέναντι σε έναν «πελαγωμένο» Αστέρα, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους και έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Αμπουμπακάρι στο 33΄, όταν ο Αφρικανός άσος δέχθηκε ωραία πάσα από τον Αραβίδη και πλάσαρε μόλις άουτ.

Η είσοδος των Σολάκη και Άλβαρες άλλαξε τον αγωνιστικό συσχετισμό, με τον Αστέρα να αναλαμβάνει την υπεροχή από το πρώτο λεπτό του β΄ ημιχρόνου. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη «ανέβασε ταχύτητα» και σε διάστημα πέντε λεπτών έχασε τρεις σπάνιες ευκαιρίες: στο 56΄ το σουτ του Φορμίκα απέκρουσε επί της γραμμής ο Βέρτζος, στο 57΄ ο Σολάκης «νικήθηκε» από τον Σέρεμετ και στο 61΄ ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν κατόρθωσε, σχεδόν εξ επαφής, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σε κεφαλιά-γύρισμα του Περόνε από κόρνερ του Ουσέρο.

Στο 72΄ ο Ουέλινγκτον απείλησε, αλλά το γωνιακό σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο Χακόμπο, ενώ στο 83΄ ο Ψυχογιός πρόλαβε τον Περόνε τη στιγμή της εκτέλεσης και με κόντρα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 86΄ ο Σέρεμετ έδιωξε το πλασέ του Ουσέρο και το τέλος του αγώνα βρήκε τους τυπικά γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, επίτευγμα που θα δώσει ψυχολογική ώθηση στη Δόξα ενόψει της συνέχειας, η οποία πάντως παραμένει δύσκολη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Δ. Θάνος (Γρεβενών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίμα, Βέρτζος, Αραβίδης – Πουλίδο, Τσαμπούρης, Φράνκου

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γελαδάρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Αραβίδης, Λίμα, Παπαδόπουλος, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον (86΄ Κυβελίδης), Σοϊλέδης (90΄+ Ρούτσης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης):
Χακόμπο, Τσαμπουρής, Φορμίκα (68΄ Φράνκου), Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Χουανίτο (46΄ Σολάκης), Ράγιος, Ουσέρο, Έγκον (46΄ Άλβαρες), Περόνε.

 

ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.