Ο Ατρόμητος κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 2-1 μέσα στην Τούμπα, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για τους «τέσσερις» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με πέναλτι που ξεκίνησε από οφσάιντ, ενώ οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν στο 90′ και έφτασαν στην ολική ανατροπή στο 91′.

Ήταν… Ατρόμητος και απέκλεισε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα

Τι και αν βρέθηκε να χάνει από ένα πέναλτι που όπως φάνηκε από τα ριπλέι, η φάση ξεκίνησε από οφ σάιντ, ο Ατρόμητος έδειξε ότι δεν είναι τυχαία ο περσινός φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας και κατάφερε να ισοφαρίσει τον ΠΑΟΚ στο 90′ και να τον κερδίζει στο πρώτο λεπτό της παράτασης αφήνοντας τον «Δικέφαλο» εκτός διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 28′ με πέναλτι του Λίνο και φάνηκε να εξασφαλίζει τη νίκη, όμως στο 90΄ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τυχερό γκολ του Φυτανίδη και έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Μπρίτο πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Για τον αντίπαλό τους, οι περσινοί φιναλίστ θα χρειαστεί να περιμένουν… σχεδόν ένα μήνα, και συγκεκριμένα ως τις 22/2, όταν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ΟΦΗ-Πανσερραϊκός.

Ο Ατρόμητος, που ξεκίνησε χωρίς τους Μήτρογλου και Τάτο, έκανε πρώτος αισθητή την παρουσία του στο 18΄, όταν το ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Καραγκούνη πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ιτάνζ, κατάφεραν όμως να ανοίξουν το σκορ στο 28′, όταν ο Σαλπιγγίδης έφυγε (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) από δεξιά και στο γύρισμα που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Τόμας. Το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Κομίνης αξιοποίησε ο Λίνο, ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπάθησε να πιέσει, όμως οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι οπισθοχώρησαν και έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου. Ο Γιώργος Δώνης έριξε στη μάχη και τους Μήτρογλου και Τάτο, όμως ήταν ο ΠΑΟΚ που απείλησε με το πλασέ του Ρομπέρ (62′) που εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ. Ο χρόνος κυλούσε χωρίς κάτι το αξιόλογο, αλλά μία ανύποπτη φάση στο 90′ οδήγησε το ματς στην παράταση: ένα γέμισμα του Φυτανίδη ήταν πολύ δυνατό για τον Μήτρογλου, όμως ο Γλύκος αιφνιδιάστηκε, καθυστέρησε να αντιδράσει και όταν έδιωξε η μπάλα είχε περάσει τη νοητή γραμμή τέρματος. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις και οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή, όμως τα σουτ του Μήτρογλου και του Ιβιτς πέρασαν λίγο άουτ.

Η ολική ανατροπή έγινε στα πρώτα δευτερόλεπτα της παράτασης: αμέσως μετά τη σέντρα, ο Μήτρογλου (κλεισμένος από δύο αμυντικούς στη γραμμή του πλαγίου) με «τακουνάκι» έβγαλε μόνο του τον Μπρίτο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γλύκο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει από το σοκ, είχε κάποιες καλές στιγμές (κεφαλιά Τσιρίλο άουτ, σουτ Πάμπλο Γκαρσία άουτ), όμως ο Ατρόμητος άντεξε και στο τέλος πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη και την πρόκριση στους «4», που του ανοίγει το δρόμο για μία δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου.

Διαιτητής:
Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Φωτάκης, Λάζαρ – Τόμας, Σφακιανάκης, Επστάιν, Καραγκούνης, Σκόνδρας

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Έτο (40΄ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λάζαρ (84΄ Ιβιτς), Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης (46΄ Μπαλάφας), Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (62΄ Μήτρογλου), Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (72΄ Τάτος), Δημούτσος (84΄ Μπρίτο), Επστάιν, Καραγκούνης, Αναστασάκος.

Ο Ολυμπιακός 4-0 τον Πανιώνιο και προκρίθηκε

Ο Ντιόγκο συγκινήθηκε όταν σκόραρεΜε γκολ των Πάντελιτς (10′, 68′), Ντιόγκο (78′) και Αμπντούν (88′) ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 4-0 τον Πανιώνιο στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» που στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ ή τον Πανσερραϊκό.

Στο 7′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δικαιολογημένα πέναλτι σε ανατροπή του Κούτσι από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Τρία λεπτά μετά, το σκορ άνοιξε ο Μάρκο Πάντελιτς επιδεικνύοντας τις ικανότητές του και στις απευθείας εκτελέσεις φάουλ, καθώς με αριστοτεχνικό χτύπημα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη.

Γενικά όμως, ο Ολυμπιακός ήταν νωθρός, σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο και ευτύχησε να μην δει τον Κούτσι να σκοράρει σε τετ-α-τετ με τον Μέγιερι.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι πρωταθλητές βελτιώθηκαν, έθεσαν εύκολα υπό τον έλεγχό τους το παιχνίδι και «καθάρισαν» το ματς στο 68′. Από πάσα του Μανιάτη, ο Πάντελιτς βρέθηκε σε θέση για γκολ και με υποδειγματικό τελείωμα έγραψε το 2-0.

Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 78′ με κεφαλιά του Ντιόγκο μετά από κόρνερ του Αμπντούν, ενώ ο Αλγερινός πέτυχε το τελικό 4-0 μετά από νέα ασίστ του Μανιάτη στο 88′.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Σιόβας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φετφατζίδης (46′ Μοντέστο), Φουστέρ (60′ Ντιόγκο), Πάντελιτς (81′ Λυκογιάννης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Όμο, Κουλουχέρης (68′ Μενδρινός), Σιόβας, Κουρντί, Ρόκας, Σάμαρης (84′ Αναστασόπουλός), Κούτσι, Οκόγιε, Σκέμπρι (75′ Ρόβας)

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών (νοκ άουτ αγώνες):

1. ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1-1, 1-2 παρ.
2. Ολυμπιακός – Πανιώνιος 4-0
3. Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός (22/2, 16:00)
4. Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (22/2, 19:00)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (διπλοί αγώνες)
Νικητής 1-Νικητής 4
Νικητής 3-Νικητής 2

 

ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.