Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την προφυλάκιση του Β. Παπαγεωργόπουλου προτείνει ο αντιεισαγγελέας Εφετών

19 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τη σύλληψη και προφυλάκιση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, πρότεινε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης.

Το ίδιο εισηγήθηκε για τον εκ των κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών και νυν πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη.

Στην πολυσέλιδη πρότασή του, που ξεπερνάει τις χίλιες σελίδες, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 κατηγορούμενοι για το «σκάνδαλο» της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών είναι τόσο ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος όσο και ο επί σειρά ετών στενός του συνεργάτης -και ήδη προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση- πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, αλλά και οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Θεόδωρος Αθανάσαρος, Αναστάσιος Γερογιάννης και Μιχάλης Ζορπίδης.

Οι παραπάνω αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμπεται -κατά την εισαγγελική πρόταση- και ο φερόμενος ως«πρωταγωνιστής» της υπεξαίρεσης, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, που κρατείται ήδη για την υπόθεση, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου

Πέραν των παραπάνω, ο αντιεισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθούν σε δίκη άλλοτε προϊστάμενοι και στελέχη οικονομικών υπηρεσιών/τμημάτων του δήμου, ενώ προτείνει να μην παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά επτά άτομα, κατά βάση υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών.

Εξάλλου, εισηγείται την επιβολή περιοριστικών μέτρων και χρηματικής εγγυοδοσίας για τους αντιδημάρχους Οικονομικών Θ. Αθανάσαρο και Αν. Γερογιάννη, καθώς και για άλλους 12 κατηγορούμενους.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, με βούλευμα που θα εκδώσει, ως προς την παραπάνω πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεξαίρεση αφορά εισφορές του δήμου σε ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία κατά την περίοδο από το 1997 έως το 2007.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2012 at 23:26 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply