Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διπλή κινητοποίηση στη Σιάτιστα για ΙΚΑ και διώξεις πρώην Δημάρχων

11 Ιανουαρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συμβολική κατάληψη για να μην κλείσει το ΙΚΑ και συγκέντρωση συμπαράστασης σε αυτοδιοικητικούς που διώκονται για καταλήψεις διαμαρτυρίας για τον «Καλλικράτη» – Σήμερα το δικαστήριο…

Μπαράζ κινητοποιήσεων πραγματοποιούν οι δημότες της Σιάτιστας, καθώς με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, χτες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ, ενώ σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στο ειρηνοδικείο Σιάτιστας, όπου δικάζονται πρώην δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί και δημοτικοί υπάλληλοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή το καλοκαίρι του 2010 είχαν αποκλείσει την Εγνατία οδό, απαιτώντας να γίνει η Σιάτιστα έδρα του «Καλλικρατικού» δήμου Βοΐου.

Δεκάδες κάτοικοι με επικεφαλής το Τοπικό Συμβούλιο και δημοτικούς συμβούλους του δήμου Βοΐου από τη Σιάτιστα, συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί χτες στο ΙΚΑ Σιάτιστας, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη, εκφράζοντας την κατηγορηματική τους αντίθεση στις όποιες σκέψεις υπάρχουν για κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ της περιοχής.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι συζητήσεις για ενδεχόμενο κλείσιμο γίνονται λίγο διάστημα μετά την αναστολή λειτουργίας και συγχώνευση του ΙΚΑ Τσουτυλίου με το ΙΚΑ Σιάτιστας. Στη σχετική ανακοίνωση του Τ.Σ. Σιάτιστας επισημαίνεται: Μετά από την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες για επικείμενη κατάργηση του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Σιάτιστας, το Τοπικό Συμβούλιο Σιάτιστας εκφράζει την έντονη αγανάκτηση αλλά και την αντίθεσή του στη συνεχή συρρίκνωση των Υπηρεσιών που δέχεται η Σιάτιστα και γενικότερα ο Δήμος Βοΐου και τονίζει ότι δεν θα ανεχθεί περαιτέρω καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών, οι οποίες έχουν σαν άμεση επίπτωση την αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, την μετακίνηση και ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας και την πρόκληση αναστάτωσης και απορύθμισης της καθημερινότητάς τους. Η πολιτεία στο όνομα των περιστολών των δαπανών, αφήνει τους δημότες της Σιάτιστας και ολόκληρου του δήμου Βοΐου στην τύχη τους, ενώ υποχρέωσή της είναι η διασφάλιση της συνεχούς και απρόσκοπτης εξυπηρέτησής τους, και όχι η λήψη πρόχειρων, ανορθολογικών και ζημιογόνων αποφάσεων που διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή.

Για τους παραπάνω λόγους το Τοπικό Συμβούλιο Σιάτιστας, αποφάσισε να προβεί σε συμβολική κατάληψη του Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. Σιάτιστας την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 6.30 το πρωί, και καλεί τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, τους επικεφαλής των συνδυασμών, τα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια και όλους τους επαγγελματικούς φορείς και τους δημότες όχι μόνο της πόλης της Σιάτιστας, αλλά και ολοκλήρου του δήμου Βοΐου σε συστράτευση και κοινό μέτωπο αγώνα, ενάντια στα σχέδια ερήμωσης του τόπου μας.

Στη συμβολική κατάληψη παραβρέθηκε σύσσωμο το Τ.Σ. Σιάτιστας και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Ζευκλής, Δημήτρης Λαμπρόπουλος και Μιχάλης Καραμπατζιάς, ενώ αρνητικά σχολιάστηκε η απουσία της δημάρχου, των αντιδημάρχων και της συμπολίτευσης του δήμου. Πάντως, να σημειωθεί ότι χθες η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον διοικητή του ΙΚΑ.

Διώκονται πρώην δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι

Στο μεταξύ στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται σήμερα στο ειρηνοδικείο Σιάτιστας τέσσερις αιρετοί της αυτοδιοίκησης και έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι για παρακώλυση συγκοινωνιών επειδή συμμετείχαν πρόπερσι στην κατάληψη της Εγνατίας οδού, διαμαρτυρόμενοι για την έδρα του ενιαίου δήμου Βοΐου.

Κατηγορούμενοι είναι οι πρώην δήμαρχοι Δημήτρης Κοσμίδης και Γιάννης Νάκος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Ζευκλής και Μιχάλης Καραμπατζιάς. Όλοι τους ως μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί των καταλήψεων και της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Κατηγορούνται επίσης έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι οδήγησαν απορριμματοφόρα και οχήματα του δήμου και τα παρέταξαν στην Εγνατία οδό, δημιουργώντας οδοφράγματα.

Στο δικαστήριο πρόκειται να καταθέσουν δημότες της Σιάτιστας ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ενώ ως μάρτυρες κατηγορίας θα καταθέσουν αστυνομικοί και πολίτες από Ιωάννινα, Θεσπρωτία και από άλλες περιοχές, που είχαν αποκλειστεί στην Εγνατία οδό.

Το Τοπικό Συμβούλιο Σιάτιστας με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει:

Λαέ της Σιάτιστας, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, στο μεταβατικό Πλημμελειοδικείο στο Ειρηνοδικείο Σιάτιστας, θα εκδικαστεί υπόθεση παρακώλυσης συγκοινωνιών στην οποία κατηγορούμενοι είναι πρώην Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υπάλληλοι του πρώην Δήμου Σιάτιστας λόγω της παρουσίας τους στην Εγνατία και την Παλαιά Εθνική Οδό στην περιοχή Μπάρα Σιάτιστας.
Η υπόθεση αφορά στην παλλαϊκή συμμετοχή πολιτών και φορέων ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε Δήμου Σιάτιστας, στο πλαίσιο των νόμιμων κινητοποιήσεων για την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή της έδρας του Καλλικρατικού Δήμου Βοΐου.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν για την διεκδίκηση του δίκαιου και αυτονόητου αιτήματος των δημοτών της Σιάτιστας για τον ορισμό αυτής ως έδρας του νέου Δήμου και όχι από πρόθεση για πρόκληση οποιασδήποτε φθοράς ή βλάβης σε τρίτους – ήτοι οδηγούς και διερχόμενα οχήματα.

Με αυτή την έννοια συμπαραστεκόμαστε στους κατηγορούμενους συνδημότες μας και ζητούμε την άρση των κατηγοριών που τους αποδίδονται. Στο πρόσωπό τους δικάζεται ο κάθε Σιατιστινός που συμμετείχε στις μαζικές κινητοποιήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος να γίνει η Σιάτιστα έδρα του Δήμου Βοΐου.
Καλούμε όλο το λαό να παρευρεθεί και να συμπαρασταθεί στην δίωξη των συμπολιτών μας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

This entry was posted on Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2012 at 08:40 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply